E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZenginliğin yolu girişimcilikten geçer---

Zenginliğin yolu girişimcilikten geçer

Zenginliğin yolu girişimcilikten geçer
16 Mayıs 2015 - 05:04 borsagundem.com

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliği Anadolu'ya yaymak istediklerini söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Zengin olmanın yolu girişimciliktir. Onun için girişimciliği Anadolu’ya yaymak istiyoruz. Dünyanın en zengin 20 ülkesine baktığınızda, bunlar dünyanın en girişimci 20 ülkesi. Yani zengin olabilmenin, dünya liglerinde üst sıralarda yer almanın yolu girişimcilikten geçiyor” dedi.

Kayseri’de gerçekleştirilen “Geleceğin Gücü Girişimciler (G3) Forum Anadolu Buluşması”nda konuşan Hisarcıklıoğlu, 3 yıldır İstanbul’da gerçekleştirilen G3 Forum toplantılarını ilk kez Anadolu’ya taşıdıklarını ifade etti. Girişimciliğin Türkiye’de Gündem olabilmesi için TOBB olarak çok büyük çaba gösterdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, 2007’de Türkiye’de ilk kez kadın girişimciler, 2009’da da genç girişimci kurullarını kurduklarını anımsattı.
Hisarcıklıoğlu, kadın ve genç girişimci kurullarının 81 ilde örgütlendiğini, 15 bin genç ve kadın girişimcinin Türkiye’de faaliyetlerini yürüttüğünü belirterek, “Övünülecek bir şeyim varsa, kadın ve genç girişimciler kuruludur. Türkiye’nin gündemine girişimciliği soktuysak bunda büyük emeğimiz var” diye konuştu.

‘Vites büyüteceğiz’

Bu toplantıyla girişimciliğin Türkiye’ye yayılması noktasında vites büyütmüş olacaklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
“Türkiye’de girişimciliğin Anadolu’ya yayılması noktasında bu atılımı yapmış olduk. Girişimcilik en basit tabiriyle iş, aş demektir. bugün her bir girişimci, en az bir kişiye istihdam sağlıyor. Ülkemizi, şehrimizi, kendimizi zengin edeceksek, tek formül var, o da girişimcilik. Zengin olmanın yolu girişimciliktir. Bizim neslimizin en büyük eksiği şu oldu: Biz her şeyi tecrübeyle öğrendik. El yordamıyla, düşe kalka öğrendik. Çünkü girişimciliği bilen yoktu, tecrübeyi aktaracak kimse yoktu. Onun için girişimciliği Anadolu’ya yaymak istiyoruz. Dünyanın en zengin 20 ülkesine baktığınızda, bunlar dünyanın en girişimci 20 ülkesi. Yani zengin olabilmenin, dünya liglerinde üst sıralarda yer almanın yolu girişimcilikten geçiyor.”

‘Daha hevesliyiz’

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, özellikle kadın girişimcilere, kendilerini fark ettirmeleri çağrısında bulunurken, “Özellikle kadınlar arasında girişimciliğin gelişmesini çok önemsiyorum. Kadın girişimcilerimizin sayısı 100 bin civarında. 77 milyonluk ülkeyiz. Nüfusumuzun yüzde 50’si kadın ama girişimcilerin sadece yüzde 8’i kadın” diye konuştu.
9 ülkede yapılan araştırmanın sonucuna göre Türk gençlerinin Avrupa’dakilere göre daha girişimci olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu sonuçlardan örnekler de verdi.
Araştırmaya göre Türk gençlerinin, yüzde 90’ı gelecekte kendi işini kurmak istiyor. Bu oran Portekizli gençlerde yüzde 85, İtalyanlarda yüzde 80, İspanyollarda yüzde 78, Hollandalılarda yüzde 62, İngilizlerde yüzde 58 ve Almanlarda yüzde 53.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet16 Mayıs 2015 14:12

    Yuvarlak konuşanlar halkı Girişimcilik diye kandıranlar.Girişimci insanlar ve Girişimci milletler nerede,hangi ülke ve devletlerde yatırım yapar. Dürüst olan girişimcilerin nerede ve hangi ülkelerde yatırım yapacağını söylesin.

  • murat16 Mayıs 2015 10:50

    kiler 8 yıl önce 6 tl civarında halka arz edildi,bu gün ise 3.5 tl den satışı yapıldı,daha insanlar borsaya neden gelsinki manüplasyonun kralı halka arzda yapılıyor.20 yıl sonrasının fiyatlaması yapılarak halka arz, ne ala memleket ohhhhhhhhhhhh.