E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZenginlere önerilen yatırım tavsiyeleri!---

Zenginlere önerilen yatırım tavsiyeleri!

Zenginlere önerilen yatırım tavsiyeleri!
13 Ocak 2014 - 07:24 borsagundem.com

Citi Bank'ın en az 25 milyon dolar varlığı olan müşterilerine verdiği yatırım tavsiyelerine göre likit olmayan yatırımlara yönelmek gerekiyor

Citi Bank'ın süper zenginlere hizmet veren birimi Citi Private Bank, yeni yatırım tavsiyelerini yayımladı. Portföyünde en az 25 milyon doları olan müşterilere hizmet veren birime göre önümüzdeki dönemde kazançlı yatırımın anahtarı likiditesi az araçlara yönelmek.

Yatırımcıya özel sermaye fonlarını tavsiye eden Citi, bu fonların 10 yıllık getirilerinin ortalama yüzde 11,9 olduğunu belirtti. Bankaya göre piyasadaki özel sermaye fonlarının en iyi performans sağlayan yüzde 25'lik kısmı ise yatırımcıya 10 yılda yüzde 26'ya kadar kâr sağlayabiliyor. Buna karşılık büyük şirket hisselerinin ise sade yüzde 6,7 kazanç sağlıyor. Yatırılan paranın 10 yıl boyunca çekilmesine izin vermeyen özel sermaye fonları, piyasadaki en az likit yatırım araçlarından biri.

HEDGE FONLARI DA TAVSİYE ETTİ

Özel sermaye fonlarına ek olarak hedge fonlarına da dikkat çeken Citi, bu yatırım aracının daha likit olduğunu ancak yine de güçlü kazançlar sağlanabileceğini kaydetti. Citi'nin sözünü ettiği hedge fonlarında genellikle yatırımıcının ilk yıl parasını çekmesine izin verilmiyor. İlk yılı takiben her çeyrekte yatırımcıya geri ödeme yapılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • varol13 Ocak 2014 12:11

    25 milyon dolarIm olsa 1 milyonunu bile bu HISIZLARA teslim etmem! Batan özel fonlarin sayisini biliyormusunuz ??? Saçin varsa yolarsin, yoksa kimi kime sikayet edeceksin ?