E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy'in danışmanı garantör ülkeden taleplerini açıkladı!---

Zelenskiy'in danışmanı garantör ülkeden taleplerini açıkladı!

Zelenskiy'in danışmanı garantör ülkeden taleplerini açıkladı!
31 Mart 2022 - 14:05 borsagundem.com

Bir TV kanalında Ukrayna'nın garantörlük teklifi üzerine konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mihail Podolyak, “Garantör olan ülkeler ya silah ya ordu ya mali destek verecek” diye konuştu.


İstanbul'da Ukrayna ve Rusya heyetlerinin buluşmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mihail Podolyak, NTV yayınında Deniz Kilislioğlu’nun sorularını yanıtladı.

"YA SİLAH YA ORDU YA MALİ DESTEK"

Kiev’in garantörlük teklifinin ayrıntıları üzerine konuşan Podolyak, “Ukrayna, gelecekte garantör olacak pek çok ülke ile anlaşma imzalayacak ve bu garantör ülkeler ülkemizle ilgili bir çatışma ortaya çıkarsa bize yardımcı olacaklar. Yani garantör ülkeler uluslararası hukuk çerçevesinde, hukuki yükümlülük üstenecekler. Ukrayna ile ilgili bir çatışma ortaya çıkması durumunda ya silah olarak ya da ordu katılımı ile ya da mali olarak yardımda bulunacaklar” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BU BARIŞ SÜRECİNDE NE KADAR ÇABA SARF ETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Türkiye’nin garantör ülkeler arasında olduğunu söyleyen Podolyak, “Türkiye'nin bu barış sürecinde ne kadar çaba sarfettiğini görüyoruz. Türkiye, bu süreçte en etkin ülkelerden biriydi, hatta en etkin olanı dersem yanlış olmaz” şeklinde konuştu.

ASKERİ GARANTÖR OLACAK ÜLKELER

Türkiye ve Almanya haricinde Polonya-İsrail ve Kanada'yı askeri garantör olarak sayan Podolyak, “Çin ve Rusya da garantör ülke olarak teklifimizin içerisinde. Bununla amaç şu, Rusya sadece Ukrayna karşısında değil garantör ülkeler karşısında da yükümlülüklere sahip olacak” dedi.

GARANTÖRLER NASIL DEVREYE GİRECEK?

“Sözleşmenin anlamı şu: Saldırıda bulunmayı düşünen bir ülke, Ukrayna'nın yalnız kalmayacağını, Ukrayna'nın yanında orduları ve silahlarıyla başka ülkelerin de olacağını bilecek” diyen müzakereci, karar alma sürecinin çoğunluk kararıyla alınacağının altını çizdi.

"İLK KEZ KIRIM İSTANBUL’DA SÖZKONUSU OLDU"

Sözleşmeden kaynaklanan güvenlik garantileri Kırım ve Donbas ile ilgili olmadığını söyleyen Podolyak, “Kırım sorunun çözümü 15 yıl ertelenmiyor. 15 yıl içinde bu sorunu çözmeye çalışacağız. Bir de bugüne kadar müzakerelerimizde Kırım sorunu geçmedi. İstanbul'daki görüşmelerde ilk defa sözkonusu oldu” diye konuştu.

Ukraynalı müzakereci, “İstanbul'da Kırım ile ilgili resmi görüşümüzü ilettik Rusya'ya. Bundan önce Rusya sadece ültimatomlar veriyordu” şeklinde konuştu.

"GERÇEKTEN BÜYÜK BİR MESAFE KATEDİLDİ İSTANBUL'DA"

Uzlaşmanın ne zaman olacağına dair soruya ise Podolyak, “Gerçekten büyük bir mesafe katedildi İstanbul'da. Cumhurbaşkanlarımızın görüşmesini sağlayacak belgeler tamamlandı. Bu sözleşme onlara yeterli zemin oluşturacaktır” dedi.

Uzlaşmanın ne zaman olacağına dair soruya ise Podolyak, “Gerçekten büyük bir mesafe katedildi İstanbul'da. Cumhurbaşkanlarımızın görüşmesini sağlayacak belgeler tamamlandı. Bu sözleşme onlara yeterli zemin oluşturacaktır” dedi.

Türkiye garantör ülke olur mu?

 

Kuleba: Türkiye'nin garantör olmasını istiyoruz

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUM31 Mart 2022 17:27

    Bu garantörlük işinin meraklıları olabilir, ancak bilinmelidir ki bu durumda Rusya yı karşınıza almayı da göze almanızı gerektirir ki bu da başa bela olacak bir adım olacaktır. Ukrayna ile kültürel ve sosyolojik bir bağımız yok garantör olmak için de bir neden yoktur.

  • Ar.31 Mart 2022 16:16

    Bırakın ona buna garantör olmayı da her gün insafsız zamlarla güne bsşlayan vatandaşınıza zam yapmama garantisi verin, vatandaş perişan ekonomi dibe vurmuş döviz almış başıını gitmiş beşli rant grubuna verdiğiniz garantiler yetmiyor birde başkasına garantör olacaksınız, ancak ne yaparsanız yapın verdiğiniz bu garantiler sizin koltuğunuzu garantilemez. Sıktıınız artık yeter bu ülkenin sizden çektiği.

  • E.g.31 Mart 2022 15:47

    GARANTÖRLÜKLE BİR NEVİ MANDA/HİMAYE TALEP EDİYORLAR AMA HER ŞEY/PARANIZ SİLAHINIZ HER SEYİNİZLE UKRAYNA İÇİN VAROLUN/HAZIROLUN DİYORLAR BİZ NE DEMİŞİZ/DIYORUZ "HER ŞEY VATANIMIZ İÇİN"ÖNCE VATAN" DIYORUZ MANDA/HİMAYE KORUNMA DA KABUL ETMİYORUZ

  • 3. Taraf31 Mart 2022 15:39

    Rusların kara deniz kıyılarını  ele geçirmesi, Ukraynadan sonra en çok kimin aleyhine kimin için ticari ve güvenlik riski doğurur, o topraklar 150 yıl önce kimindi ve neden önemliydi ? Peki nedir bu şirinlik ve vurdum duymazlık ? Türkiye bu anlaşmanın garantörü değil aslında tam ortasında resmi bir 3. tarafıdır ve işine gelmeyecek hiçbir belgeye anlaşmaya ne garantör olur, ne aracılık eder, ne de tanır. Çünkü Ukrayna kadar doğrudan Türkiyeyi ilgilendiren bir savaş var ortada. 

  • Solid31 Mart 2022 15:04

    Bileğinin gücü tek garantindir bunun da yolu kendine yeterli askeri ekonomik ve sosyal güçten geçer

  • Bir dost31 Mart 2022 14:42

    Nasil bir oyun kuruyorlar

  • Mucise Reis ;)31 Mart 2022 14:27

    Bize ne ? Banan ne ? Avrupa devletleri garantör olsun.Ruslar saldırırsa avrupaya yönelecek. Antartika kıtalarında maden yer altı vb  Rusya saldırırsa oralara saldıracak. Ukrayna garantörü diye Türkiye yi oluşacak ilk kargaşada savaşa sokacaklar Bizene yahu ? 5 yıl sonra 15 yıl sonra ne olacağı bilinmez o topraklarda. Rusyada  milyonu bulan türk kökenli soydaşımız var... Ne gerek var ateşe atlıyoruz ?  KKTC için kim ne yaptı ? suriyede kim ne yaptı ? biz neden  her zımbırtıya ateşe atıyoruz kendimizi ? Milli güvenlik meselesidir. Acilen getiri/ götürü anlatılmalı. TÜrk Milletine seferandum yapılmalı.  Bu meselede tarafsız olarak yolumuza devam edelim... Savaş orada sürüyor kırım dombas vb 1 yıl sonra yeniden savaş olşmayacağının garantisi var mı ? Türk Askeri savaşa mı girecek garantör diye ? 2 yıl sonra Dombasta ukraynanın savaş çıakrttırıp kışkırtıp ruslarla turk askerini karşı karşıya getirmeyeceğiniz garantisi var mı?