E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Bir patlama olursa Avrupa'nın sonu olur---

Zelenskiy: Bir patlama olursa Avrupa'nın sonu olur

Zelenskiy: Bir patlama olursa Avrupa'nın sonu olur
04 Mart 2022 - 06:55 borsagundem.com

Zelenskiy, "Rus ordusunu derhal durdurmalıyız. Bir patlama olursa bu her şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur" dedi.


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birliklerinin Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmalar ve çıkan yangına ilişkin sosyal medya hesabından video ile açıklamalarda bulundu.

Santralin Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olduğuna dikkati çeken Zelenskiy, “Avrupa artık uyanmalı. Avrupa’nın en büyük nükleer santrali yanıyor. Şu anda Rus tankları nükleer üniteleri vuruyor. Bu tanklar, termal araçlarla donatılmış. Yani onlar nereye ateş ettiğini biliyor. Onlar bunun için hazırlandılar.” ifadelerini kullandı.

"Avrupa’nın santraldeki felaketten ölmesine izin vermeyin"

Zaporijya’daki santralde 6 enerji ünitesi olduğunu söyleyen Zelenskiy, Çernobil Nükleer Santrali’nde geçmişte sadece 1 enerji ünitesinin patladığını hatırlattı.

Ukrayna’daki nükleer santrallerde toplam 15 enerji ünitesi olduğunu kaydeden Zelenskiy, “Rus ordusunu derhal durdurmalıyız. Bir patlama olursa bu her şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur. Bu Avrupa’nın tahliyesi demektir. Sadece Avrupa’nın müdahalesi Rus askeri birliklerini durdurabilir. Avrupa’nın bir nükleer santraldeki felaketten ölmesine izin vermeyin.” diye konuştu.

ABD, Ukrayna ile anlık istihbarat paylaşıyor

 

Zaporijya Nükleer Santrali yanıyor

 

ABD'den Zelenski'nin uçuşa yasak bölge çağrısına ret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TUNAhan04 Mart 2022 11:33

    BOŞUNA KONUSUYOR BU KOMEDYEN HALKINI BİTİRMEK İÇİN birilerinin gazıyla iş yapan   komedyen..sen rusya nın herhangi bir şehrini bombalayabiliyormusun yok o halde dava bitmiştir... aslında milleti savaşa sürüklediğin için  yargılanmalısın zelensky  eski silahları  müttefiklerin veriyor  adamların depoları doluydu yer acıldı yenileri için sende oyuna geldinn  bak işine bir an önce git putin abine  yalvar,,rusya bu şekilde seninle 20 yılda savasır cünkü zarar veremiyorsun versen de  çimdik kadar

  • Savaşa Hayır!04 Mart 2022 10:39

    Zelenski tehlikeli bir ajitasyon politikası izliyor, bu davranışları savaşı daha da kızıştırmaktadır. Avrupayı hatta Türkiye yi savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. Bu yüzden ağzından çıkan her sözü tartarak konuşmalıdır. Bilmelidir ki Putin Tiyatro oyunu sergilemiyor.

  • Ahmet 04 Mart 2022 09:41

    Iş iyice sarpa sarmış, hadi çöz bakalım Avrupa yada Amerika. Neden bu hale geldi. Kimler sebep oldu buna

  • xyz04 Mart 2022 09:33

    Arkadaşlar derin analiz yapalım. Yarın ABD ve RUSYA anlaşır. bunlar her savaştan sonra birlikte paylaşmaya alışmış iki super güç. ABD bu olayların sonunda Avrupayı yanına aldı mı? Aldı. Yaptırımlardan sonra Rusyayıda yanına alır. Tabiki Ukraynayı veya bir kısmını Rusyaya vermek şartıyla. Ondan sonra hep birlikte ÇİN' e yüklen ve diz çöktür. Çin'i 3 veya 5'e böl. PLAN BU.

  • Tacticus04 Mart 2022 09:22

    Başta biz olmak üzere Avrupalı uyurgezerler hala stratejik uzun vadeli tehlikelerin farkında değil, çin ve putin en büyük iki stratejik tehdit haline geldi,  putin akıllısı bu gidişle mecbur kaldığı kucağına oturacağı çini dünya hakimi yapacak güney doğusunda hergün  büyüyen kendisini yiyecek ejderhanın  farkında değil asıl derdini bırakıp çok lazımmış gibi  tuttu batıda toprak almayı karadenizin tek hakimi olmayı tercih etti 

  • xyz04 Mart 2022 09:06

    Zelenskiy sen kendi ülkesinin ne duruma düşeceğini göremeyen akıl fukarası birisin. Veya bu iş için seçilmişsin. Kalkmış şimdi Avrupa'nın sonu olur diyor.sun Ya bi sus.

  • hım04 Mart 2022 09:17

    görse .görmese ruslar ukraynaya yine girecekti ne alaka zelenskiy