E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYurtdışı haberleri takip edilmeli---

Yurtdışı haberleri takip edilmeli

Yurtdışı haberleri takip edilmeli
28 Şubat 2019 - 08:59 borsagundem.com

Brexit belirsizliğini korurken, FED Başkanı Powell’ın ABD Büyümesine dair kaygıları üzerine Pakistan/Hindistan Gerilimi yeni günde de endekste baskı yaratmaya devam ediyor.

"FED Başkanı Powell sunumu ardından küresel piyasalarda ve BİST’te başlayan satıcılı seyir Pakistan ve Hindistan arasında başlayan gerilimin karşılıklı nükleer silah kullanma tehdidiyle gerilimi tırmandırmaya devam etmesi baskıyı artırdı. Bu olumsuz gelişmelerin ardından BİST100 endeksi günü %0,90 değer kaybıyla 104.141 puandan tamamladı. Endeksteki değer kaybında %1,22 değer kaybeden holding ve %2,88 değer kaybeden gıda sektörü hisseleri oldu. 941 puanlık geri çekilmede işlem hacminin de 7,1 milyar TL olduğunu notlarımıza ekleyelim.

Brexit belirsizliğini korurken İngiltere Başkanı May’in yeni planı ve Anlaşmalı/Anlaşmasız Brexit ile Brexit’in ertelenmesine ilişkin oylama hamlesi FED Başkanı Powell’ın ABD Büyümesine dair kaygıları üzerine Pakistan/Hindistan Gerilimi yeni günde de endekste baskı yaratmaya devam ediyor. Bu sabah itibariyle Dolar/TL yeniden 5,32 seviyesinin üzerine çıkarken Euro/Dolar paritesinin 1.1377 seviyesinde olduğunu ve haber akışına göre endekse yön vereceğini hatırlatalım. Avrupa borsalarındaki değer kayıplarına paralele özellikle Almanya Dax ile körele hareket eden BİST100 endeksinde 104.000 üzerindeki seyir devam ederken geri çekilmelerde 103.500/102.400 destek olmaya devam ederken yukarıda 105.500 hedef değer seviyesini korumakta. Pakistan-Hindistan geriliminin artarak devam etmesi durumunda Pakistan da faaliyette bulunan ve Borsa İstanbul’da da işlem gören hisse sentlerinde baskının devam edebileceğini de notlarımıza ekleyelim. Veri akışı açısından bugün içeride Dış Ticaret Dengesi ve ABD/Büyüme verisini takip ediyoruz.

MANŞETTE NELER VAR

ABD borsaları Trump Kim zirvesi, Powell'ın sunumu, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'ın ve Trump'ın eski avukatı Cohen'in açıklamaları arasında günü karışık seyirle tamamladı.Powell Temsilciler Meclisi sunumunda bir kez daha sabır derken Bilanço ile ilgili yakın zamanda açıklama yapacaklarını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "ABD Başkanı Trump'ın Kıdemli Danışmanı Jared Kushner ile baş başa görüşmemizde, ülkelerimiz arasındaki ekonomik iş birliğini artırmaya yönelik adımları görüştük" dedi.

ABD/Lightizer: Çin'in daha fazla ABD ürünü alması anlaşma için yeterli değil. Daha gidilecek çok yol var.

Çin'de imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi, 2016'dan beri en düşük seviyesine gerileyerek 49,2 oldu.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore ile nükleer bir anlaşma yapma konusunda acele etmeyeceğini kaydederek, "Önemli olan doğru bir anlaşma yapmak." ifadesini kullandı. "

TEKNİK YORUM

Güne yatay bir başlangıçla 105.117 seviyesinden başlayan BİST100 Endeksi, açılışın ardından sanayi hisselerine gelen satıcılı seyirle gün ilk yarısını 104.441 seviyesinden tamamlarken, kapanışa kadar genele yayılan satışlarla birlikte günü %0,90 azalışla 104.141 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bugün için yatay bir açılış yapmasını beklediğimiz BİST100 Endeksinde 105.000 ve 106.000 takip edilecek direnç seviyeleri olurken, 103.500 ve 102.500 destek noktalarını teşkil etmekte. "

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)