E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi piyasalarda dengelenme ve toparlanma çabası---

Yurt içi piyasalarda dengelenme ve toparlanma çabası

Yurt içi piyasalarda dengelenme ve toparlanma çabası
25 Mart 2021 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamaları yurt içinde yakından takip edildi. Volatilitenin önemli ölçüde artış kaydettiği yurt içi piyasalarda dengelenme ve toparlanma çabası etkili oluyor. Küresel çapta Fed Başkanı Powell’ın mesajları öne çıkarken, enflasyon endişeleri gündemdeki yerini koruyor. Son dönemde yeniden artış ivmesinin görüldüğü vaka sayılarının seyri önem taşıyor. Bugün başlayacak olan AB Liderler Zirvesi de piyasaların takibinde olacaktır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka sayılarında son dönemde yeniden etkili olan artış eğilimi ve gündemdeki enflasyon endişeleri aşağı yönlü risk unsurları olarak takip edilirken, küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir fiyatlama etkili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının izlendiği günde BIST-100 Endeksi etkili olan tepki alımlarıyla günü %2,65’lik bir yükselişle 1.413,86 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,88 – 7,90 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,94’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de önceki gün 200 günlük ortalamanın altında 1.456 seviyesinden başlayan tepki alımları dün de devam ederek endeksi 1.420 civarına kadar taşıdı. Endekste bugün için ilk güçlü direnç son düşüşün geri dönüşünde %50 seviyesinin bulunduğu 1.423 seviyesi iken buranın üzerinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 çok daha önemli olacaktır. Burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli kalmaya devam edeceğiz. Geri çekilmelerde ise referans noktamız %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.384 olacak. Buranın altına sarkılmasının teknik görünümü bozarak, satışların daha da sertleşmesine neden olacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle haftanın geri kalanda aşağıda bu seviyeyi referans olarak izleyeceğiz.

Akdeniz Yatırım Holding ve Kerevitaş sorusu

 

Küçük yatırımcı halka arzlarda adalet istiyor!

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 25/03/2021

 

Yabancılar banka hisselerinde neden satıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)