E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi piyasalar enflasyonu bekliyor---

Yurt içi piyasalar enflasyonu bekliyor

Yurt içi piyasalar enflasyonu bekliyor
03 Haziran 2022 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkan Yardımcısı Brainard, Eylül’de duraksamak için bir neden olmadığını ifade ederken, küresel çaptaki enflasyon görünümü, merkez bankalarının hamleleri ve ekonomik veriler risk iştahını belirlemeye devam edecek. Bugün yurt içinde enflasyon rakamları ile ABD’de tarım dışı istihdam verisi kritik olacak. Piyasadaki beklentiler TÜFE’nin aylık bazda %4,55 oranında artış kaydetmesi ve yıllık TÜFE’nin %76,15 seviyesine yükselmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: %4,50/%76,06)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Merkez bankalarının açıklamaları ve ekonomik veri akışları yakından takip ediliyor. Bu hafta içerisinde bir miktar kâr satışlarının gözlendiği küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabası tekrar öne çıktı. Yukarı yönlü eğilimin ve zirve yenilemelerinin devam ettiği BIST-100 Endeksi dün günü %1,28 oranında yükselişle 2.601,56 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,47 – 16,48 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 16,48’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bir kez daha rekor tazeleyen BIST 100 Endeksi, gün içi en yüksek seviyesine yakın bir şekilde günü tamamladı. Dün de bahsettiğimiz gibi endekste 2.560 üzerindeki kapanışların devamı pozitif görünümün korunmasını sağlayacaktır. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece orta vadede ana yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 2.800 civarı gündemde kalmaya devam edecektir. Teknik göstergelerdeki dipten sönüş de bu yönde bir hareketi desteklemektedir. 2560’ın altında ise 2530 önemli olacaktır. 2530 altında bir kapanış endekste oluşan pozitif teknik görünümün bozulmasına neden olacaktır. Bu nedenle olası geri çekilmelerde yukarı yönlü pozisyonlarda zarar kes için bu seviyenin referans olarak izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Altında yatay seyir

 

Günün önemli şirket haberleri 03/06/2022

 

OPEC+ toplantısı petrol piyasasını tatmin etmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)