E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYurt dışındaki vatandaşların şirketleri de KKM kapsamında---

Yurt dışındaki vatandaşların şirketleri de KKM kapsamında

Yurt dışındaki vatandaşların şirketleri de KKM kapsamında
18 Şubat 2022 - 02:56 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre; yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sermayedarı olduğu şirketler, kur korumalı mevduat sistemine girebilecek

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Yurt Dışında Yaşayan Yerleşik Vatandaşların Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) Hesapları Hakkında Tebliğ'de değişiklik yaptı. Tebliğ'de yapılan değişiklikte; yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sermayedarı olduğu şirketler, kur korumalı mevduat sistemine dahil olabileceği belirtildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle; yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının talep etmesi halinde, sermayedar olduğu şirketler üzerinden, ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilerek YUVAM hesabı açabileceği aktarıldı.

Değişikliğin, bugünden itibaren yürürlüğe girdiği ifade edildi. 

Kavcıoğlu, MÜSİAD'a YUVAM'ı tanıttı

 

İşte 10 soruda YUVAM hesabı

 

Merkez Bankası, YUVAM hesaplarına ilişkin detayları açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)18 Şubat 2022 09:00

    Bu millet daha kimlerin faizini ödemek zorunda ?  İmf para alırdın, bir kaç yamanı kapatırdın. Şimdi gurbetçi ver paranı diyorsun.gurbetçiden alınan para ile köpruler, asfalttlar, yollar, binalar, dere yataklarına betonlar, çins etleri gibi betonları dokuyorsun. Finansmanıda bu millet.50 milyon insan ayda 4500 altında çalışıp vergi verecek, gurbetçinin parasına faiz ödeyeceksin ? bu ne saçma ekonomi ? Hadi para aldım ama, ağır sanayi kurdum dese, helalolsun, yahu nereye gidiyor bu paralar ? langırtı lungurtu kendi masrafını kurtarmayan işlere, Her yer kaynak eee ne ödeniyor bunlarla ? imf olsa hesap sorar. Yahu Türkiyede işçide olunmaz, emeklide olunmaz, çalışanda olunmaz, bu durumdakim yatırımcı olup fabrika işsahası kursun ? iktisadi ekonomiye acil dönüş. Hergün uydurulan işlere gelen yabancıda kalmadı.

  • ASTOR18 Şubat 2022 08:55

    yurt içindeki milletin altınını toplayacaklarına yurt dışında bu kadar hayran var onların yurolarını toplasınlar. şu almanyada calışanlar özellikle . daha önce kombasar toplamıştı. fazıl topladı .

  • Mucise Reis ;)18 Şubat 2022 08:38

    Yere lyatırımların,yurt dışına çıkmasını düşünmeye başladım. Bu kargaşalı ortamda içeride merkez kurmak yerine, dışarıda farklı ülkelere taşınıp asıl projeleri taşımak daha mantıklı. TL 1 hafta sonra kaç olacak ? kimse öngöremez. O bakımdan reel yatırımların gelmemesi ve var olanların projelerini risk unsuru kadar dışarıya alternatif kurmasını bekliyorum. En azından yatırım düşünenlerin bir 5 ay beklemesi projelerini dondurması olası.