E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan haraç gibi vergi---

Yunanistan'dan haraç gibi vergi

Yunanistan'dan haraç gibi vergi
26 Kasım 2013 - 07:28 borsagundem.com

Yunanistan sudan para kazanmaya ‘çapa’lıyor

Geçen 5 yılda saplandığı kriz batağından kurtulamayan Yunanistan, kemer sıkma politikaları kapsamında vatandaş uyguladığı vergi artırımları ve kesintiler yetersiz kalınca rotayı yurt dışına çevirdi.


Star'ın haberine göre, Yunanistan'ın bu adımı ne yatırım, ne de borç arama çabası... Yunanistan sularında dolaşımı vergilendiren yeni yasa ile ticari ya da turizm amaçlı olduğuna bakılmaksızın 7 metrenin üzerinde çapa atan uluslararası tüm gemilerden yıllık 200 ila 400 Euro arası vergi alınacak. Bu yıl Yunan sularına demir atmayı planlar, dolaşım vergisine ilişkin bilgileri okumak zorunda kalacak. Sadece bir takvim yılını içeren dolaşım vergisinde 7-8 metre arasındaki gemilerden yıllık 200 Euro, 8-10 metre arasındaki gemilerden yıllık 300 Euro, 10-12 metre arasındaki gemilerden ise yıllık 400 Euro ücret alınacak. 12 metrenin üzerindeki gemilerden ise her metre başına 100 Euro tahsil edilecek ve maliyetleri azaltmak için iki seçenek sunulacak.

Turizmi riske sokacak
Gemi sahipleri Yunan sularında kalmak için ya her ay için 10 Euro ödeyecek ya da tamamen kalıcı ise yıllık yüzde 30 indirimden yararlanacak. Ancak 2 yıl için düzenlenen yasa ülkede vergilendirme ihtiyacına karşılık turizmi riske sokuyor. Yasa çıktığından bu yana pek çok tekne sahibi Yunan sularını terk etme kararı alırken, diğerleri ise tavizler arıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)