E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan 'Ayasofya eski statüsüne dönsün' çağrısı---

Yunanistan'dan 'Ayasofya eski statüsüne dönsün' çağrısı

Yunanistan'dan 'Ayasofya eski statüsüne dönsün' çağrısı
24 Şubat 2021 - 21:24 borsagundem.com

Yunanistan Dışileri Bakanı Nikos Dendias, video konferans yöntemiyle katıldığı BM İnsan Hakları Konseyi oturumunda, "Ayasofya anıtının camiye dönüşmesini kastediyorum. Bu anıta eski statünün geri verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul’daki Ayasofya Camisi’ne yeniden müze statüsünün verilmesi gerektiğini belirtti.

BM İNSAN HAKLARI KONSEYİ'NDE KONUŞTU

Dendias, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nin video konferans yoluyla düzenlenen oturumunda, “Yunanistan için özel önem taşıyan bir konuya da değinmek istiyorum, kültürel haklara tam uyulması. Tüm ülkeler, siyasi, ekonomik, kültürel sistemleri ne olursa olsun, kültürel anıtların statüsünü değiştirmekten kaçınmalı” diye konuştu.

"KÜLTÜREL MİRASA SAYGI KAVRAMINA AYKIRI"

Anıtın statüsünün değiştirilmesi için önce ilgili toplulukların onayını almanın, BM ve UNESCO gibi kurumlar dahil ilgili taraflara önceden bilgi vermenin zorunlu olduğunu savunan Dendias, “Diğer şeylerin yanı sıra, Ayasofya anıtının camiye dönüşmesini kastediyorum. Bu, kültürel mirasa saygı kavramına aykırı. Biz, diğer uluslararası örgütler ve kurumlarla birlikte, bu anıta eski statünün geri verilmesini talep ediyoruz” ifadesini kullandı.

Ömer Çelik'ten Ayasofya açıklaması

 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • R.Demir24 Şubat 2021 22:18

    Hoşt ulan yunan daha sizden Adalar alıncak hatta Osman lı Toprakları geri Alıncak ben goremem ama benden sonraki nesiller size bunu yaşatcak Not Akıllı İnsan Malına Yurduna Sahip Çıkandır.🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  • Çakır24 Şubat 2021 21:54

    Hadsiz hesapsız zındık

  • Baba24 Şubat 2021 21:47

    Niye zındık kâfir bizler sizin gibi ibadet hanelere saygısızlık etmeyiz Ayasofya yi yapanlarin maksadı Allah'a ibadet deyilmiydi. Maksada uygun ibadetler yapılmıyor mu bunda gocunacak ne var.

  • Nedim25 Şubat 2021 04:51

    Misafir soytarılık yapma!  Ayasofya yı Katolikler yağma etti perişan etti.  Fatih Sultan Mehmet  bir çok kiliseyi imar ve tamir ettirmiştir.  Ancak 3 lü teslis inancı küfürdür!  Küfürden kaynaklı inançlar da zulümden başka bir şey getirmez. dolayısıyla  kilise yapılıp küfür sembolü kalmasına müsaade edilemezdi.  Hristiyan olan hangi ülke  senin kutsalına saygı gösterdi bizim kadar. Git  Bilecik te Afyon da yakılmış yıkık minareli camiler  o günlerin acı hatırası olarak tutuluyor; Senin gibi mallar unutup yanılmasın diye. Konu kapanmıştır.  

  • misafir24 Şubat 2021 21:54

    evet kardeşim daha muhammed doğmadan 537 yılında yaptılar ki müslümanlar canları isteyince orda ibadet edebilsin diye. 

  • BİR DOST24 Şubat 2021 21:44

    Hadsize bak, sen işine bak.. bu kafayla yakında adaları kaybedersin gibime geliyor.