E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'da seçimin galibi Miçotakis oldu---

Yunanistan'da seçimin galibi Miçotakis oldu

Yunanistan'da seçimin galibi Miçotakis oldu
26 Haziran 2023 - 07:43 borsagundem.com

Yunanistan'daki genel seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre, son dört yıldır tek başına iktidarda olan Miçotakis'in liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi mecliste çoğunluğu sağladı. Miçotakis, seçim zaferinin, 'reformlar için yetki' olduğunu söyledi.

Yunanistan'daki genel seçimlerde ilk sonuçlara göre, son dört yıldır tek başına iktidarda olan Kiryakos Miçotakis'in liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi, seçimin galibi oldu.

158 VEKİL İLE TEK BAŞINA İKTİDAR

İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilerde, sandıkların yüzde 97 oranında açıldığı resmi olmayan sonuçlara göre Yeni Demokrasi Partisinin oy oranı yüzde 40,55 oldu. Bu sonuçla 158 vekil almaya hak kazanan Yeni Demokrasi Partisi, tek başına iktidar oldu.

Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yüzde 17,84 oyla ikinci sırayı alarak 48 vekil kazandı. SYRIZA, 21 Mayıs'ta yapılan seçimlere göre 2.5 puan kaybetti.

PASOK-KINAL ittifakı yüzde 11,87, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) yüzde 7,67, Yunan Çözümü Partisi yüzde 4,45, Zafer Partisi yüzde 3,71, Özgürlük Seyri Partisi yüze 3,17 oranında oy aldı.

Seçime katılmasına Yunan yargısınca izin verilmeyen Eski Altın Şafak Milletvekili İlias Kasidiaris'in desteğini açıkladığı Spartalılar Partisi ise yüzde 4,69 oy oranıyla meclise girdi. Spartalılar Partisi parlamentoya 12 vekil soktu.

Ülkede, Batı Trakya bölgesinde bulunan bir kent hariç tüm seçim bölgelerinde Yeni Demokrasi Partisi birinci parti oldu.

"SORUMLULUĞUM ARTTI"

Başbakan Miçotakis, başkent Atina'daki Yeni Demokrasi Partisi karargahında toplanan seçmenlerine bir konuşma yaptı.

Miçotakis, "Özgürce verilen bu destek, insanların umutlarına yanıt verme sorumluluğumu artırıyor. Şahsen, tüm imkanlarımla ülkeye hizmet etmek için daha da güçlü bir yükümlülük hissediyorum" dedi.

55 yaşındaki Miçotakis'in en öne çıkan vaatleri, turizm endüstrisinden elde edilen geliri artırma, istihdam yaratma ve ücretleri Avrupa Birliği ortalamasına yakın bir seviyeye yükseltme oldu.

Yunanistan'da 4 Türk parlamentoya girdi

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atama

 

Filenin Efeleri 3. kez Altın Lig şampiyonu!

 

Ömer Çelik'ten AKPM'de onaylanan rapora tepki

 

Trump: Ne istediğinize dikkat edin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan26 Haziran 2023 13:28

    Yunan bile Türkiye'ye karşı kendi adayını tek başına iktidara taşıyor ki bize karşı mücadelede koalisyon ile zorda kalmasın. Bizim burdaki akıllılarda o kadar tehlikeye rağmen 16'lı masa ile koalisyon kurup ülkeyi mahvedeceklerdi. Dolar yükseldi zam geldi hesabına savaş durumuna gelmiş ege akdenizde, ülkeyi kimlere teslim edecektiler. Allah izin vermedi çok şükür.

  • Mucise Reis : )26 Haziran 2023 10:37

    Ada işgali.. f35 aldık, Tc f 16 alamıyor. ABd helikopterleri aldık. Adalarımızı alıyoruz. askeriyemiz ilerledi. vatan millet büyük Helen, millet , bayrak kazanan micotakis :D tek var ekonomileri iyi ...

  • Mucise Reis : )26 Haziran 2023 12:21

    Gönderdiğim kınalar hoşuna gitmiş... boydan boya kınalanmışsın, kınalı guzum  mee mee ...  :D Memnun kaldısan, biraz daha göndereyim sana Baran zırtosu :D  Sana gönderdim ben hepsini bol bol kınalan. Geri iade etmene gerek yok kınalarını :D .. :D

  • Baran26 Haziran 2023 11:35

    Ne zırvalıyorsun sen okuduklarından bir şey anladım mı ki bizler anlayayım.kına göndereyim de bir yerlerine çal.