E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'a 7.6 milyar euro köprü finansman---

Yunanistan'a 7.6 milyar euro köprü finansman

Yunanistan'a 7.6 milyar euro köprü finansman
16 Temmuz 2015 - 19:23 borsagundem.com

Euro Grubu, Yunan meclisinin reform kararını olumlu karşıladığını ve 7.6 milyar euro köprü finansman sağlanacağını duyurdu

Euro Grubu Maliye Bakanları, Yunanistan Parlamentosu'nda kabul edilen kapsamlı reform paketini olumlu karşılarken, “bunun zamanında ve tatmin edici olduğunu” bildirdi.

Yunan Parlamentosunda “kurtarma paketi” hükümlerinin onaylanması üzerine Perşembe günü toplanan Euro Grubu tarafından yapılan açıklama ile Yunanistan’a 7.6 milyar euro “köprü finansman” sağlanacağını ifade etti.

Açıklamada, “Gerekli yasal prosedürler tamamlanınca, Yunanistan'a öncelikli olarak 3 yıl için Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) ile destek sağlanacağı” kaydedilerek, ESM Yönetim Kurulu'nun Yunanistan'la mutabakat zaptının hazırlanmasındaki görüşmeleri sürdüreceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Yunanistan'ın “22 Temmuz'a kadar ilave tedbirleri uygulamaya koyması ve mevzuat değişikliklerini tamamlaması gerektiği” de ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)