E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etmiş---

Yunanistan, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etmiş

Yunanistan, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etmiş
14 Mart 2021 - 17:52 borsagundem.com

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Akkuyu NGS nedeniyle Türkiye'yi ABD'ye şikayet etmiş

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'yi, enerji alanındaki çalışmaları nedeniyle ABD'ye şikayet ettiği belirtildi.

Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Bakan Dendias, bir süre önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.

Dendias, görüşmede, Türkiye'nin enerji alanındaki projelerinin diğer ülkeler için tehdit oluşturduğunu iddia ederek, bu konudaki rahatsızlığını dile getirdi.

İnşa aşamasında olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) bölge ülkeleri için birçok sorunlu neticesi olacağını öne süren Dendias, "Akkuyu Doğu Akdeniz'in Çernobil'i olabilir." ifadesini kullandı.

Haberde, Yunanistan yönetiminin uzun yıllardır dikkatini Türkiye'nin bu konudaki çalışmalarına yönelttiği, Türkiye'nin, nükleer enerji üretme reaktörleri aracılığıyla nükleer silah imal etmede kullanılabilecek teknolojiye ve malzemeye ulaşacağı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'da yaptığı bir konuşmasında, "Bazı ülkeler nükleer başlıklı füzelere sahip ancak bize, bunlara sahip olamayacağımızı söylüyorlar. Bunu kabul edemem." ifadelerini kullandığı vurgulanan haberde, Türkiye'nin kendi nükleer mühendislerini eğittiği ve bu mühendisleri ticari amacın yanı sıra askeri amaçlar için de kullanılabilecek malzemeye ulaşmaya yönlendirdiği savunuldu.​​​​​​​

Akkuyu NGS'de üçüncü ünitenin temeli atılıyor

Nükleer enerjide dev adım!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • stelyo dandanakis14 Mart 2021 18:43

    komşumuz yunanlılara rahatsızlık vermemek adına bu santralden vazgeçmeli ve gerekirse yunanistandan  elektrik alma yoluna gitmeliyiz.

  • Erkam 15 Mart 2021 00:40

    Stelyo siz önce abd nin kucağından bir inin sonra akıl hocalığı yapın, bu arada yüzmeyide öğrenin lazım olacak

  • İzzet BAŞ14 Mart 2021 21:33

     Sen Kendin  evine (YUNANİSTANA)  git seninle komşu olalım. O zaman biz de sen de rahat ederiz.....

  • oktay doğaner 14 Mart 2021 18:52

    emrin olur