E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan silahlanmada hız kesmiyor---

Yunanistan silahlanmada hız kesmiyor

Yunanistan silahlanmada hız kesmiyor
13 Ağustos 2022 - 15:19 borsagundem.com

Silahlanmaya devam eden Yunanistan'ın Fransa'dan 18 adet savaş uçağı alacağı öğrenildi.


Yunanistan Fransa’dan aldığı Rafale savaş uçaklarını Patriot hava savunma sistemleriyle koruyor. Türkiye ile Ege'de hava sahası ve karasuları gerginliğini tırmandıran Yunanistan'ın Fransa'dan satın aldığı 24 Rafale tipi savaş uçaklarının 6'sı Atina dışında bulunan Tanagra Hava Üssü'nde konuşlanıyor.

RAFALE UÇAKLARI PATRİOT KORUMASI ALTINDA

Yunanistan'da yayın yapan www.newsbreak.gr'nin haberinde, Fransız yetkili teknisyen ve eğitimci pilotların katılımıyla Yunanistan Hava Kuvvetleri pilotlarının eğitimi için uçuşlar yapılırken, Rafale uçaklarının Atina yakınlarındaki Tanagra üssüne gelmesiyle birlikte yeni hangarların yapımının yanı sıra, uçakların korunmasına yönelik Patriot Hava Savunma sistemlerinin yerleştirildiği ifade edildi.

FRANSA'DAN 18 ADET SAVAŞ UÇAĞI ALINACAK

Sözcü'den Yaşar Anter'in bildirdiğine göre Fransa'dan alınan 6 Rafale tipi savaş uçağı Tanagra Hava Üssü'nde konuşlanırken, Atina'nın Paris ile yaptığı 2,8 milyar dolarlık alım kapsamında Fransız Hava Kuvvetleri’nden 18 adet savaş uçağı alacağı bildirildi.

YUNANİSTAN'IN ÜSTÜNLÜK YARIŞI

Haberde, Yunanistan'ın  Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı hava üstünlüğünü sağlamak üzere ABD'den F-35 savaş uçağı alımı için çalışmaları ve ekonomik sıkıntı içerisinde olmasına karşın silahlanmayı sürdürdüğü söylendi.

Türkiye'ye verilmeyen F-35'ler Yunanistan'a gidiyor

Business Insider: ABD, Türkiye ve Yunanistan'a eşit davranmalı

Yunanistan'da 'Efes Tatbikatı' paniği

Yunanistan Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye karşı ağır sözler

Bahçeli: Yunanistan ateşle oynamaktadır

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ14 Ağustos 2022 17:48

    haçlı ordusu ile savaşımız kıyamete kadar devam edecektir kimse hiç bir şeyden asla ve asla ümitlenmesin.bu olaylar ancak bizim askeri siyasi ve ekonomi olarak güçlü olduğumuzda bunlara çesaret edemeyeceklerdir.chp başdanımmaşı emekli büyükelçi ege ve akdeniz de haydut devletler gibi Türkiye davranıyor der ise bunları kimse kızmasın.yine aynı partinin milletvekili ismet tanrıkulu sihalar masum teröristeleri öldürüyor diyor ise bunlara yine kızmayın.chp ırak ve suriyedeki terristlere operesyonlara hayır oyu veriyor ise bunlara lütfen kızmayın.

  • mrt oluk14 Ağustos 2022 11:20

    Merak etmeyin Büyük Türk Devletinin eli armut toplamıyor Fransanın en büyük savaş gemisine yapılan operasyonu unutmayın.

  • Burak13 Ağustos 2022 22:59

    Atina izmir istanbul bunlar savaş uçaklarıyla 30 ar dakikalık mesafedeler bu şehirlerde milyonlarca insan yaşıyor.olası bir çatışma milyonlarca sivil her iki ülkeden de ölmesi demektir.Böyle bir şey cinayet değildir de nedir.Böyle bir şeye hazırlanmak her iki ülke için mantıksız para harcamaktan başka bie şey değildir.tarihi sayfalarına gömüp barış sevgi hoş görüş kazanmalıdır.her iki ülke karşılıklı  ticaret turizm ilişkilerini geliştirmeli.Bunun harici bir seçenek katil olmak demektir.

  • EKRİKS14 Ağustos 2022 17:50

    dostum bu paraları almanya ve abd harcıyor ki Türkiye bölünsün parçalansın karşımıza çıkmasın diyor.sen de insan ölümlerinden bahis ediyorsun.bunlar savaş baronları bunlar kandan gözyaşından para kazanırlar senin dediklerinin asla umurlarında değildir.

  • Mucise Reis : )13 Ağustos 2022 22:13

    Hava üstünlüğü evlerine geçirip, Adalar üzerinde Ege deniz sınırı çizip. ;ABD+Fransa+İsrail uçakları ile uçup seni mecbur bırakacak bir anını bekleyecekler.. En büyük cezbedici adımın  5 .  nesil uçak uçurmaltır. Yoksa Uçan uçakları nötürüze edecek bir gücün 10 yıl içinde kalmayacak. F-16 4 . nesil , karşısında 3  nesil uçak çöptür...   5  Nesil rafael frsanda uçakları  f16 la karşısında üztün uçaktır. kimsa hava civa okumasın. Etrafında gelişmiş devletler 5. nesil alıp uçuruyorsa, sen 4  nesil alacam ABD den f16 fiyorsan burada büyük başarısızlıkğın söz konusu. Problem büyük. Sen programını, planını yapma eyy Türk Orudusu hadi benim hatamın bedelini sen ört diye bekle... Hrke sişini yapsın kardeşim. Adam gibi yapsın

  • borsacı13 Ağustos 2022 20:39

    türkiyenin sabrını taşıran bir gün türkiyeye çerez olacak.çünkü kaşınıyor .

  • EKRİKS13 Ağustos 2022 22:19

    Nasıl olacak dostum baş düşmanımız abd arayı girdi.abd yiy nasıl çiyneyip geçeceksin.sonra yunanistan savaş açman demek 27 tane ab ülkesine savaş açman demek yunanistan bunları bildiğinden kudurtuyorlar.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN13 Ağustos 2022 20:14

    YUNANİSTAN RESMEN BATIK VE BİTİK DURUMDA BIRAK UÇAK ALMAYI  MEMURLARINA ÖDEYECEK DAHİ PARASI YOKTUR.ŞUAN ÜLKEMİZE KARŞI HAÇLI ORDUSU SAVAŞ AÇMIŞ DURUMDA BUNLARIN PARALARINI ABD  VE ALMANYA BİRLİKTE KARŞILIYORLAR İMİŞ.

  • KERİM13 Ağustos 2022 15:57

    ne biçim iş yunaistan aldığı savaş uçaklarını da korumak için bol para harcıyor mühimmat eğitimde lazım.Ekonomisi bunları nasıl kaldıracak bunlar parada kazandırmaz .beleş alıyor olmalı

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ13 Ağustos 2022 17:22

    Ne parası bunun parasını Almanya vermektedir.yani AB birliği demek hiristiyan birliği demektir.yoksa yunanistan ın yiyecek ekmeği yoktur.iflas etmiş durumda.