E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye karşı ağır sözler---

Yunanistan Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye karşı ağır sözler

Yunanistan Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye karşı ağır sözler
04 Haziran 2022 - 08:52 borsagundem.com

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, yerel basına yaptığı açıklamalarda Türkiye karşıtı sözler sarf edip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına da yanıt verdi.

Son dönemde Ankara-Atina hattında gerilim yükselirken, Yunanistan’dan Türkiye ile ilgili dikkat çekici açıklamalar geldi…

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Yunan Manifesto gazetesine demeç verdi. Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ile ilgili açıklamalarını değerlendiren ve bu konuda açıklamalar yapan Panagiopopulos, “Türkiye Yunanistan ile askeri çatışmaya girerse ağır sonuçları olacağının farkında. Bizim savunma güçlerimiz tüm zamanların en yüksek seviyesinde, tamamen hazırız. Türkiye’yi bizden uzak tutan şey askeri gücümüz çünkü onlar ağır sonuçların farkında” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde Yunanistan’ı eleştiren ve ikili ilişkileri sonlandırdığına yönelik açıklamalarını da değerlendiren Panagiotopulos, “Erdoğan ne zaman ülkesinde sorunla karşılaşsa ya da tehdit altında hissetse gerilimi artırıyor. Erdoğan’ın açıklamaları Yunanistan’ın uluslararası kamuoyunda sunduğu savları güçlendiriyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta içinde Yunanistan ile ikili ilişkileri sonlandırdığına yönelik açıklamaları da değerlendiren Yunan bakan, “Biz iletişim kanallarını kesmedik fakat diyalog agresif sözler ve provokatif davranışlar diyaloğun istikrarını bozuyor” ifadesini kullandı. Panagiotopulos sözlerine, “Türkiye Cumhurbaşkanı şunu anlamalı, Yunanistan egemenlik haklarının savunmasından taviz vermeyecektir” diye devam etti.

Yunan bakan, Türkiye’nin ABD’den F-16 satın almasıyla ilgili olarak “Ankara’nın genel tavırları bu satışın onaylanıp onaylanmamasında belirleyici olacak” dedi.

Bahçeli: Yunanistan ateşle oynamaktadır

 

Yunanistan Türkiye’yi BM’ye şikayet etti

 

Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı küstah propaganda!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akif ozcan09 Haziran 2022 14:37

    Adam yunan bakani mi abd bakani mi anlamadim bu ne biçim bir konuşma ya. Türkiye abd den f16 istiyor sen kim oluyorsun da bunu Türkiyenin tavrı belirleyecek diyorsun liyakatsiz herif

  • dsd05 Haziran 2022 09:30

    bu yunanistan çok fazla oldu alalım adaları bitsin . ermeni ve yunandan dost olmaz. kancık gibiler.  chpli.

  • fafa04 Haziran 2022 11:36

    Sayın Bakan,bir ülke için yüz yıl da olsa kısa bir süredir;er veya geç o adaları alacağız.Hiçbir Amerikalı ve Fransız annesi sizin için çocuğunu ölüme göndermez,ama onlar sizi arkanızdan iteliyor.Ukrayn ve Rusya ders olmalı.Kazananı olmayan bir savaş.