E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Savunma Bakanı: F-35 alabiliriz---

Yunanistan Savunma Bakanı: F-35 alabiliriz

Yunanistan Savunma Bakanı: F-35 alabiliriz
06 Nisan 2019 - 04:21 borsagundem.com

Yunan Savunma Bakanı Apostolakis, Pentagon'un, F-35'i satabilecekleri 5 ülke arasında Yunanistan'ın da bulunduğu açıklamasının ardından, "Pentagon'un bu açıklaması bizim planlarımıza destek oldu" dedi

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, ülkesinin hava kuvvetlerinin modernizasyonu kapsamında ABD yapımı beşinci nesil F-35 savaş uçağını alma olasılığını değerlendirdiklerini belirtti.

Bugünkü basın brifinginde, Pentagon'un, F-35'i satabilecekleri 5 ülke arasında Yunanistan'ın da bulunduğu açıklamasını değerlendiren Apostolakis, "F-16 modernizasyonu yanı sıra, yeni nesil savaş uçaklarına geçebilmemiz için aşamalı olarak alabileceğimiz yeni bir uçak seçme süreci içinde olduğumuzu çok iyi biliyorsunuz. Pentagon'un bu açıklaması bu planlarımıza yardımcı oluyor. Bunu değerlendireceğiz, tüm bileşenlere ve nasıl ilerleyeceğine bakacağız" dedi.

Yunanistan hükümeti bir yıl önce 85 adet F-16 jetinin Viper versiyonuna kadar modernize edilmesi kararını vermişti.

Bunun yanı sıra, eski Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos da ülkenin hava kuvvetlerini yenilemesi ve Türkiye'den geri kalmamak için F-35 alması gerektiğini defalarca dile getirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)