E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan milletvekilinden hükümete ABD tepkisi: Bizi kullanıyorlar---

Yunan milletvekilinden hükümete ABD tepkisi: Bizi kullanıyorlar

Yunan milletvekilinden hükümete ABD tepkisi: Bizi kullanıyorlar
14 Haziran 2022 - 21:30 borsagundem.com

Yunan milletvekili Kleon Grigoriadis mevcut hükümete 'ABD üsleri' eleştirisi getirdi. Grigoriadis konuyla alakalı, "Ülke, devasa bir ABD üssüne dönüştü. Bizi kullanıyorlar" açıklamasında bulundu

Yunan milletvekili Kleon Grigoriadis, hükümeti, ülkeyi dev bir ABD üssüne dönüştürmekle suçladı.

Mera25 Partisi milletvekili Grigoriadis, Yunanistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetini, izlediği dış politika nedeniyle eleştirdi.

Basında Türkiye ile savaşın kapıda olduğuna dair bir hava yaratıldığını belirten Grigoriadis, "Şu an Türk askerler değil, Amerikalı askerler Girit'te, Dedeağaç'ta, Larisa'da ve siz, SYRIZA'nın eski yoldaşlarının, ABD'ye bıraktığı diğer bölgelerde geziniyorlar. Şunu net söyleyelim: Şu an Yunanistan, devasa bir ABD üssüne dönüştü." ifadesini kullandı.

Grigoriadis, böylesi bir algı oluşturulmasının, Yunanistan'ın ABD üssüne dönüştürülmesinin kabul edilebilir olması için Yunan vatandaşlarının korkutulması amacını taşıdığını belirtti.

'Bizi kullanıyorlar'

Yunan halkının tarihten ders alması gerektiğini söyleyen Grigoriadis, şunları kaydetti:

Tarih der ki büyük güçler, küçük güçleri alet eder, yol açabilecekleri acıları önemsemeksizin kendi çıkarları için kullanır. 22'de (1922’de) olduğu gibi. Büyük güçlerin, o dönem Osmanlı egemenliğinde olan Orta Doğu'daki petrol bölgelerine ellerini, direniş olmaksızın kolayca uzatabilmesi için Yunanistan'ı, Atatürk'ün yeni Türklerine karşı dikkat dağıtıcı bir güç olarak kabaca kullandığı gibi, şimdi de bizi işe yarar akılsızlar olarak kullanıyorlar. Yaşadığımız zaman dilimi, bizim bu dersi iyi almamızı gerektiriyor.

NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a 'Ege'deki sorunları çözün' çağrısı

 

Yunanistan'dan yeni provokasyon: Silahsızlandırılan adalarda tabikat yapacak

 

Bakan Akar'dan Yunanistan'a: Karşılığını vermeye devam edeceğiz!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ; ) 15 Haziran 2022 09:50

    Yunanistan sen o kadar üssü ne yapacaksın ? senin düşmanın kim ? sen kimle savaşa hazırlanıyorsun ? Türkiye 10 milyon suriyeliye öyle böyle idare etti, Yunan nufusu 10 milyon , 5 milyon suriyeli gelse ülkeniz batar. hastane altyapın, okulların, devlet kurumların, barınma evlerin, vb. vb.  Türkiye öyle böyle diplerde , insanımız alışkın survavir yaşamaya :D Sizler sirtakiş oynayıp mastika içen baklavas çılarsınız :D

  • Zarar Ziyan15 Haziran 2022 01:18

    Yunanistan'da hükümet olmak güzel iş, işçi partisi, her ne halt parti varsa fark etmiyor, hiçbir şey üretmeden sadece Türk düşmanlığını kullanarak ve AB parasını yiyerek züppelik yapmaya, tembel bir hayat yaşamaya devam ediyorlar.... musluk kesilince köpek olur, gelip kucağa otururlar.  yunan halkıda uyutulmaya dünden razı... Kafası basan biri nihayet çıkmış ama bunu kim takar, ?????  belki yorgo, belki stelyo berberakis...........::)))))))))))

  • Seçmen15 Haziran 2022 00:05

    Neyse ki komşu da tarihten ders almış akıllı insanlar var.

  • cgucluturk14 Haziran 2022 21:43

    akıllı ve mantıklı konuşmuş.