E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan yeni provokasyon: Silahsızlandırılan adalarda tabikat yapacak---

Yunanistan'dan yeni provokasyon: Silahsızlandırılan adalarda tabikat yapacak

Yunanistan'dan yeni provokasyon: Silahsızlandırılan adalarda tabikat yapacak
13 Haziran 2022 - 16:42 borsagundem.com

Türkiye karşıtı tutumunu sürdüren Yunanistan, Ege Denizi’ndeki provokasyonlarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Tatbikatların ilk ikisi için seçilen bölgeler, Atina yönetiminin provokasyon arayışında olduğunu gösterir nitelikte.

Atina, yaz boyunca bir dizi hava tatbikatı planlıyor.Ülkenin önde gelen gazetelerinden 'To Vima' Atina'nın Ege Denizi’nde hava tatbikatları yapacağını duyurdu.

Tatbikatların ilk ikisi için seçilen bölgeler, Atina yönetiminin provokasyon arayışında olduğunu gösterir nitelikte.

TRT Haber'de yer alan habere göre, 14 Haziran'da planlanan ilk hava tatbikatı İstanbulya, İleki ve Rodos adaları arasında kalan bölgede yapılacak.

Akabinde 16 Haziran'da yapılacak tatbikatın alanı olarak belirlenen bölge de Bozbaba Adası. Bu ada da 1923 Lozan Barış Antlaşması ile silahsızlandırılmış ada statüsünde.

Uzmanlar, Atina'nın, silahsızlandırılmış statüdeki bu adaların bulunduğu bölgelerde askeri hava tatbikatı planı ile bir kez daha Ankara ile tansiyonu yükseltme peşinde olduğunu vurguluyor.

Atina'nın provokatif adımları bununla da sınırlı değil. Yunan basınına, Türkiye sınırında Meriç Nehri kenarına hendek kazıldığı haberleri yansıdı. Haberde, hendeklerin Türkiye'den olası tank geçişini engellemek için kazıldığı ifade edildi.

Çalışmalar kapsamında 32 metre genişlikte, 7 metre derinlikte, 135 kilometrelik hendek kazılmasının hedeflendiği öne sürüldü. 2010 yılına dayandığı ileri sürülen Hendek Planının kısa sürede tamamlanmasının amaçlandığı da iddialar arasında.

Bakan Akar'dan Yunanistan'a: Karşılığını vermeye devam edeceğiz!

 

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert ikaz

 

Yunanistan'da 'Efes Tatbikatı' paniği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gg13 Haziran 2022 23:48

    Havlayan köpek ısırmaz. Bu yunan milleti başına gelen politikacılar seçim uğruna hep sataşırlar. 400 yıldır ve hala bağımsız yaşamayı bilmiyorlar. Yine bizim hikayemiz altında yaşamak istiyorlar garibanlar. İstedikleri bu.🤣🤣

  • E.g.13 Haziran 2022 21:17

    SİHA İHA ATAK AYLIK ÜRETİM MİKTARI %500 ARTMALI 5000 ER ADET ENVARTERDE OLUNCAYA KADAR DA İHRACATLARI YASAKLANMALI bir an önce milli uçak tank seri üretimine başlanılmalı

  • Mucise Reis ;)13 Haziran 2022 18:03

    iha yaptık siha yaptık onu ettık bunu ettık. süngü ile kovulan yunan, son teknolojı cihazlara karşılık tatbikat yapabiliyor... Bilek olmadan silah da icatta boş bir kez daha görüyoruz. önce yürek ve bilek olacak.... :D nereden nereye... 

  • Türkoğlutúrk14 Haziran 2022 12:13

    Yüreği olmayana silah fayda etmez.bir gecede kardaka bayrak dikenler i begenmiyenler bir gecede papaz bırakanın peşinde.