E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan Bakan'a CHP'den sert yanıt---

Yunan Bakan'a CHP'den sert yanıt

Yunan Bakan'a CHP'den sert yanıt
19 Aralık 2017 - 20:13 borsagundem.com

CHP'li Engin Altay, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ada çıkışına yanıt veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Kammenos’un “gel de al” sözüne tepki gösterdi. Engin Altay, Atatürk’ün “geldikleri gibi giderler” sözüyle yanıt verdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te gazetecilere yaptığı açıklamada, Kammenos’un, Kılıçdaroğlu’nun Ege Denizi’ndeki 18 ada ve adacığa ilişkin açıklamalarının ardından Türkiye’ye çok ağır tehditlerde bulunduğunu söyledi. Kammenos’un, coğrafi aidiyeti, egemenliği belirsiz 18 ada ve adacığın Yunanistan’ın işgalinde olduğunu itiraf ettiğini, bunu da yaparken Kılıçdaroğlu’na yönelik küstahça bir tavırla “gel de al” ifadesini kullandığını belirten Altay şöyle dedi

“Kammenos bilmelidir ki Büyük Atatürk’ün İstanbul’un işgalinde söyledikleri ‘Geldikleri gibi giderler’ sözüyle kendisine cevap veriyoruz. Yunanistan, bu cüreti, hadsizliği, cesareti AK Parti hükümetlerinin tutarsızlığından, cesaretsizliğinden ve acizliğinden bulmaktadır. CHP, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cesaretini hala taşımaktadır. Egemenliği tartışmalı ada ve adacıkların, Yunanistan tarafından işgalinin bugün Yunan Milli Savunma Bakanı tarafından itiraf edilmesi ve Türkiye’ye meydan okunmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

ZAAFİYETİN İŞARETİ

Bizim Yunanistan’a ait olan bir kara parçasında gözümüz yok ama bütün dünya bilmektedir ki bahse konu 18 ada ve adacığın egemenliği kime ait olduğu henüz netleşmemiş, uluslararası anlaşmalarla belirlenmemiştir. Bu aidiyeti belirsiz ada ve adacıkların keyfi tutumla Yunanistan tarafından işgal edilmesi Türkiye’nin bölgede aczinin, güçsüzlüğünün ve zafiyetinin işaretidir. Emekli Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ 18 ada ve adacığın Türkiye’ye ait olduğuna dair ciddi deliller ortaya koydu. Başta Bulamaç, Eşek ve Koyun adaları olmak üzere 18 ada ve adacıktaki Yunan işgaline karşı hükümeti, bir milli duruş sergilemeye, yerlilik ve milliliği burada ispat etmeye çağırıyoruz. Bu ve benzeri konularda hükümetle her zaman iş birliği, güç birliği, hükümetin atacağı adımların tümünün arkasında olduğumuzu kamuoyuna beyan ve taahhüt ederiz.”

TAŞERONU GETİRSİNLER 2 SAATTE GEÇİRELİM

Altay, taşerona kadro düzenlemesinin KHK ile getirileceği savlarına ilişkin de, “KHK ile gelmesi anayasaya aykırılık noktasında elimizi zorlaştırır. Taşeron, kanun teklifi olarak gelsin, adil, hukuki gelsin. Sendikalı bir işçinin hakkı neyse taşeron işçisinin bu hakkı almasını istiyoruz. Böyle bir teklifi buyursunlar getirsinler söz veriyoruz 2 saat içinde Meclis’ten geçmesi için tüm desteğimizi veririz” dedi.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI NE DEMİŞTİ?

Erdoğan’ın ziyareti sırasında, hiçbir yerde görülmemesinin Yunan medyasının da dikkatini çektiği Kammenos, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen 11 Aralık’da TBMM’de yaptığı konuşmasına değindi.

Selanik’te konuşan Kammenos “Ana muhalefet lideri yine 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyledi. En iyi durumda, Uluslararası Hukuk’un ve anlaşmaların hükümlerinden haberi yok. En kötü durumda ise Yunanistan’ın egemenliğinden şüphe ediyor, topraklarımızı talep ediyor” dedi.

LEONİDAS'IN SÖZÜNÜ KULLANDI

Kammenos hemen ardından, Sparta Kralı Leonidas’in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas’a söylediği “Molon lave” (Gel de al) sözünü tekrarladı. Yunan Savunma Bakanı “Cevabımız gel de al’dır. Yunanlar öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever19 Aralık 2017 22:56

    Dunyada hangi Milllet vardir tarihi gecmisyle bagi ,dili koparildi atildi Turk Milletinden Baska<<<,,,,,,,,,o kohnemis kafanizi kumdan cikarinda gercekleri gorun

  • IYI19 Aralık 2017 22:51

    O BİR GÜN NE ZAMAN GELECEK SAHTEKAR YALANCI IFTIRACI SÖZDE vatansever.

  • atik kulaksız19 Aralık 2017 22:41

    cumhurbaşkanından ey yunanistan kendine gel gelmessen biz ne yapacağımızı biliriz.seni kedine getirmesini ve anladığın dilden konuşuruz.

  • Mg19 Aralık 2017 21:44

    Hükümet istifa

  • Yazıklar olsun19 Aralık 2017 20:35

    HÜKÜMET UYUYOR EGE ADALARI YUNAN TATAFINDAN IŞGAL EDILIYOR.KARDAK KAYALIKLARI IÇIN SN ÇİLLER HÜKÜMETİ 'NIN GÖSTERDİĞİN TEPKİYI NE YAZIKKİ BU HÜKÜMET GÖSTEREMİYOR.

  • vatansever19 Aralık 2017 20:32

    ha birgun gelecek o yunan adasi dedikleri Turk Oglu Turk adalari geri alinacak ,bu boyle biline

  • vatansever19 Aralık 2017 20:30

    CHP ya hicbirsey bilmiyor yada bilmek istemiyor ,adalara inonu bagislamadimi.....iyi arastirin iyi okuyun,,,,,,

  • Milliyetci19 Aralık 2017 23:09

    Yazık,ya bilmiyorsun yada görmeyecek kadar körsün.

  • Sözde vatansever"e19 Aralık 2017 22:42

    Vatansever.miş hadi ordan.Yunanlilar da önceden niye işgal etmediler de şimdi işgal eriyorlar.Ayrica tarih bilmiyorsun bari yalan yanlış şeyler yazma. ATATÜR ve INÖNÜ düşmanlı bir TÜRK vatansever olamaz

  • YİĞİT TÜRK 19 Aralık 2017 20:23

    ADALARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ VERDİ OSMANLI DEVLETİ VERMEDİ

  • Tarihçi19 Aralık 2017 22:19

    Osmanlı devleti yabancı devletlere ülkemizi teslim etti. Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurtuluş savaşı kazanılarak ülkemiz kurtarıldı, Lozan antlaşması yapıldı ve bütün dünya ülkeleri bu antlaşmaya saygı göstererek barış sağlandı. Ege denizinde türk karasularında 500 civarında ada vardır, bahis konusu olan 18 ada, güney ege türk karasularında bulunan ve AKP döneminde yunanlılar tarafından işgal edilen adalardır. Göreviniz yiğit bir türk olarak konuyu çarpıtmak değil, gereken cevabı vermektir.