E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYükselen faiz borsalar için risk mi?---

Yükselen faiz borsalar için risk mi?

Yükselen faiz borsalar için risk mi?
25 Şubat 2021 - 11:39 borsagundem.com

ABD Federal Merkezi Bankası Başkanı düşük oranlar devam edecek diyerek piyasaları rahatlatsa da büyük çöküş olabilir tartışması devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yükselen hazine bonosu faizleri hisse senetlerinde düşüş tartışması başlattı

ABD Federal Merkezi Bankası Başkanı düşük oranlar devam edecek diyerek piyasaları rahatlatsa da büyük çöküş olabilir tartışması devam ediyor.

Borsa stratejistleri "Büyük bir çöküş için endişelenmenin zamanı değil" diyor. Yatırımcılar enflasyon konusunda endişelenmeli mi? Bazı piyasa uzmanlarına göre değil. Bunun nedeni, ABD Federal Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın, en azından şimdilik, düşük oranların hiçbir yere gitmeyeceği konusunda piyasalara güvence vermesi ve enflasyonla ilgili giderek artan korkuları hafifletmesi.

Salı günü, hisse senetleri çılgınca dalgalandı ve Nasdaq, Apple ve Tesla gibi en büyük teknoloji hisse senetlerinin satıcılı işlem görmesi nedeniyle gün ortası işlemlerinde (% 0,5 düşüşle toparlanmadan önce) kabaca% 2 düştü. S&P 500 ve Dow gibi Bellwether endeksleri de, her ikisi de sırasıyla% 0.1 ve% 0.05 artışla yatay olarak kapandı.

Fortune.com’a açıklamalarda bulunan yatırım analisti Chris Zaccarelli, "Enflasyonla ilgili bazı endişelerle, faiz oranlarının yükselişine ilişkin endişelerle bugüne geldik ve bence Başkan Powell, parasal koşulları bir süre daha gevşek ve uyumlu tutmayı planladıklarına dair pazara yeniden güvence verdi," diye konuştu. "Panik zamanı, Fed finansal koşulları sıkılaştırmaya başlarsa olacak ve Fed'in bunu yapmaya niyeti olmadığı sürece, daha fazla kaçış alanı olacaktır"

Elbette, 10 yıllık tahvil getirisi Salı günü % 1.36 civarında seyrederken, Hazine getirileri yükselişte. Yükselen oranlar, teknoloji hisse senedi yatırımcılarını korkuturken, finans ve sanayi gibi daha döngüsel alanlara dönüşü teşvik etti. Yine de Powell, Salı günü Kongre önünde ifade veren Fed'in düşük faizli politikalarını yineledi ve enflasyonun Fed'in % 2 hedefinin altında kaldığını söyledi.

Bu, bazı stratejistlere boğa piyasasının sağlam temelde olduğu tahminlerinde güven veriyor.

Zaccarelli, "Yatırım yapan insanlar için, şimdi büyük bir çöküş için endişelenmenin zamanı değil" diyor. Fed enflasyonu "önlemek" için faiz oranlarını yükselttiğinde "o zaman yoldan çıkacak".

Şimdilik, "Enflasyonla ilgili tartışma yeni başlıyor" diyor. Tarih, geri kazanımlar sırasında yükselen oranların normal olduğunu gösterdiği için bu beklenmelidir (LPL Financial Research'ün tablosuna bakın). LPL analistleri, Salı günkü bir notta, 10 yıllık getirinin 2021'de % 1.75'e yükseleceğini tahmin ediyorlar.

Ve doğru nedenlerden ötürü yükselen enflasyon bile bazı piyasa izleyicileri için çok da önemli değil. Charles Schwab'da ticaret ve türevlerden sorumlu başkan yardımcısı Randy Frederick, "GSYİH tahminleri yükseldiği için, ki öyle olduğu için veya kurumsal kazanç tahminleri yükseldiği için fiyatlar yükseliyorsa, bu doğru nedenlerden dolayı enflasyondur" diye konuşuyor.

Yine de, hisse senetlerinin çok pahalı olduğu hemen hemen her ölçüte göre açıktır.

Üstelik, perakende satışlar ve üretici fiyat endeksi okumaları gibi son veriler, ekonomide güçlü bir toparlanma olduğunu gösteriyor - bu, hazine getirilerini canlandıran ve sıfıra yakın oranlar nedeniyle yüksek değerlemelerin haklı olduğu hipotezini test eden bir şey. 

Strateji uzmanları, spekülasyonun daha yüksek olduğu kripto para birimi ve Reddit hisse senetleri gibi alanlarda ortaya çıkan baloncuk ceplerini görüyorlar. Ancak bazıları aşırı değerli bir piyasa ile balon arasında büyük bir fark olduğunu savunuyor.

Zaccarelli, "Evet, piyasanın pahalı olduğunu görüyoruz, ancak rasyonel nedenlerden dolayı pahalı olduğunu düşünüyoruz ve nihayetinde hisse senetlerinin önümüzdeki bir veya iki yıl içinde bu değerlemelere ulaşacağına inanıyoruz" diyor. Teşvik işaretleri arasında sürekli mali ve parasal destek, düşük oranlar, gelişen bir aşı uygulaması ve toparlanan bir ekonomi yer alıyor.

Önümüzdeki haftalarda ve aylarda her şeyin sorunsuz olacağı anlamına gelmez. Piyasalardaki bir dizi analist, geri çekilmeler ve daha fazla dalgalanma olabileceği çağrısında bulunuyor. Ally Invest'in yatırım analisti Lindsey Bell "Yakın vadede, geri çekilmeler piyasa faaliyetinin sağlıklı bir bileşeni, bu yüzden bunun ille de korkunç bir şey olacağını düşünmüyorum” diye konuştu. Frederick ve Zaccarelli gibi diğerleri daha hafif satışları tahmin etse de, % 5 veya% 10 geri çekilme olabilir dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)