E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüksek yargı taşınıyor---

Yüksek yargı taşınıyor

Yüksek yargı taşınıyor
26 Haziran 2021 - 13:45 borsagundem.com

Yargıtay'ın daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla 46 olan daire sayısının 24'e, üye sayısının da 200'e indirilmesi için çalışmalar sürerken, yeni binasını temmuz ayında teslim alacağı açıklandı

Yargıtay'da, taşınma hazırlıklarının da başladığı, yeni adli yıla kadar tamamlanmasının beklendiği öğrenildi. Yargıtay üyeleri, savcı ve tetkik hakimler ile personele eşyalarını toplamaları için çağrıda bulunulduğu belirtildi. Adli tatil sonrası dosyaların da taşınacağı bildirildi.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun 22 Haziran tarihli kararında, Yargıtay'ın yeni hizmet binası inşaatının kesintisiz devam ettiği, temmuz ayı itibarıyla da başkanlığa teslim edileceği kaydedildi. Hazırlıkların buna göre yapıldığı belirtilirken, Yargıtay dairelerinin mevcut iş yüküyle birlikte üye ve tetkik hakimi sayılarındaki farklılıkların, emek ve performans kaybına neden olduğu gibi kaynakların etkin kullanılmasına da engel oluşturduğu değerlendirmesi yapıldı. Aynı işe farklı dairelerin bakması nedeniyle kararlar arasında farklılıklar olabildiği belirtilerek, "Bu nedenle sık sık içtihadı birleştirme yoluna gidilmesi gerektiği gibi ayrıca Anayasa Mahkemesi de hak ihlali kararları verebilmektedir" denildi. 

BUGÜNE KADAR 13 DAİRE KAPATILDI 
Öte yandan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun 22 Haziran tarihli kararıyla 1 hukuk dairesi daha kapatıldı. Bu kararla yasal düzenlemenin yürürlüğe girdiği 23 Temmuz 2016 tarihinden bugüne 13 daire kapatılmış oldu. Yargıtay'daki yasal düzenleme kapsamında bugüne kadar 3'üncü, 13'üncü, 17'nci, 18'inci, 20'nci ceza ve 13'üncü, 16'ncı, 17'nci, 19'uncu, 20'nci, 21'inci, 22'nci, 23'üncü hukuk daireleri kapatılmıştı.

4. Yargı Paketi komisyonda kabul edildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe26 Haziran 2021 22:21

    Niye o kadar oda varki hepsi zaten tek yerden emir aliyor 1 kisi atasin akrabasindan 24 maas versin tamam yaa

  • Xmen26 Haziran 2021 17:32

    Yeni bina yapılmış hayırlı olsun, yatırımlara bir yenisi daha eklendi, tahminim 1 milyar TL ye yakındır, milletten gelen yine millete döner. Tekrar hayırlı olsun

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK26 Haziran 2021 17:30

    Geç  gelen adalet adalet değildir.malesef adalet sistemimiz baştan aşağıya değiştirilmeli daha aktif olunmalı, katillere, vatanımızı bölmek parçalamak  isteyenlere, devleti dolandıran soyanlara, teröristleri destekleyen ve bunlar ile ittifak yapanlara acilen idam cezası getirilir ise yargının yükü hafifler.sonra parti kapatılmasına ben karşıyın.eğer bir parti teröristleri açık acık destekliyor ise o partiyi kapatmayacaksın hazine yardımını keseceksin ve bunları yapanların milletvekillikleri otomotikman düşürülmedi en az 50 sene ceza verilen kanunlar çıkartılsın  bakın bu ülke nasıl süper lige atlar yoksa hiç bir beklentim yoktur.