E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYuanda 10 yıldır böylesi görülmedi---

Yuanda 10 yıldır böylesi görülmedi

Yuanda 10 yıldır böylesi görülmedi
31 Ağustos 2017 - 10:28 borsagundem.com

Yuan, en az on yılda geçirdiği en iyi ayı tamamlamaya hazırlanırken Morgan Stanley, para birimine ilişkin riskler görüyor

Çin para birimi, dolardaki kalıcı zayıflığa bağlı olarak en az on yılın en iyi ayını tamamlamaya hazırlanıyor. Yuan konusunda iyimser olan Morgan Stanley ise para biriminde daha fazla yükseliş öngörmüyor.

Yuan, dolar karşısında Ağustos ayında yüzde 2 kazanç sağladı ve 6.5979 seviyesine gelerek Asya'da en iyi performansı sergileyen para birimi oldu. Yuan, yılın başlarında kötümser yatırımcıların hedefi olmuş ve sermaye çıkışları ile zayıflamış iken, yılın ilerleyen zamanlarında yönünü yukarı çevirdi. CFETS verisine göre, yuanın Ağustos ayında elde ettiği kazançlar, en az 2007'den bu yana sergilenen en iyi performans olacak.

Yuanda yıl sonu hedefini 6.60 olarak belirleyen Morgan Stanley'e göre, Çin para birimi, ABD'deki faiz artışlarının doları desteklemesine bağlı olarak muhtemelen daha fazla güçlenmeyecek. Dolar, son beş işlem gününde yuan karşısında aşırı miktarda satışlara maruz kaldı.

Morgan Stanley'nin Çin başekonomisti Robin Xing, "Durgun enflasyon, Çin Merkez Bankası'nın faiz artırmasına büyük ihtimalle engel olacak. Bir yandan ABD, borçlanma maliyetlerini bu yıl bir kez daha, 2018'de ise 4 kez daha artıracak" dedi ve "Yuan, doalr karşısında hala baskı görmeye devam edecek" diye konuştu. Xing, yuanın gelecek yılın sonuna kadar dolar karşısında 6.8 seviyesine doğru zayıflamasını öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)