E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK sınav merkezlerinden endişelendiren görüntüler---

YSK sınav merkezlerinden endişelendiren görüntüler

YSK sınav merkezlerinden endişelendiren görüntüler
27 Haziran 2020 - 14:00 borsagundem.com

Edirne'de, Yükseköğretim Kurumu Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) çocuklarıyla birlikte gelen veliler, sosyal mesafeyi unuttu

Edirne'de YKS'nin ilk oturumu TYT'ye girmek için binlerce öğrenci, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav salonlarının yolunu tuttu.

Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi'nde öğrenciler maskeli olarak içeri alındı. Maskesiz gelenlere ise maske dağıldı. Adaylarla birlikte gelen aileler yerleşke önünde kalabalık oluştururken, sosyal mesafe kurallarına uymadığı görüldü.

Yan yana duran kalabalığı polis ekipleri anonslarla uyardı. Polisin uyarılarının ardından kalabalık dağılırken, ekipler çevrede gürültü olmasını engellemek için devriye gezerek denetim yaptı. Aileler dışarıda çocukların başarısı için dua okuduğu görüldü.

KEŞAN'DA YKS HEYECANI

Edirne'nin Keşan ilçesinde YKS heyecanı yaşandı. Sınavın yapıldığı okulların çevresinde tedbir alan polis ekipleri, olası herhangi bir olumsuzluğa karşı görev yaptı. Sınav öncesinde aileleriyle okula gelen öğrenciler sosyal mesafe kuralına uygun, maskeli olarak ve ateşleri ölçülerek sınav salonlarına alındı.

Polis, dışarıda bekleyen aileleri ise sosyal mesafe kuralına uymaları ve maske takmaları konusunda uyardı. Öte yandan kentte saat 09.00'da tedbirler kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlaması da uygulanmaya başlandı. Uygulamanın başlamasıyla birlikte kentin işlek noktalarında yaya ve araç yoğunluğu azaldı.

SINAVA ALINMADI, ÜCRETİNİ İSTEYEN TAKSİCİYLE TARTIŞTI

Ispart'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na gireceği okula 5 dakika geç gelen Ahmet Cem Çilsal, görevlilere, "Bu hayatım için çok önemli sınav, bir şeyler yapın. Benim girmem lazım" sözlerine rağmen sınava alınmadı. Kendisini okula getiren taksiciyle de tartışan Çilsal'ı polisler sakinleştirip, okuldan uzaklaştırdı.

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi için Isparta'da adaylar sınav merkezlerinin yolunu tuttu. Saat 08.30'dan itibaren sınav salonlarının bulunduğu merkezlere gelen adaylar, giriş belgeleri incelenerek, içeri alındı. Ateşleri ölçülüp, dezenfektan verilen adaylar, sosyal mesafe kuralına uyularak, sınav salonlarına giriş yaptı. Anne-babalar ise Kuran'ı Kerim okuyarak, dua etti.

Şehit Ömer Sarı Ortaokulu'ndaki sınava girmek için dün Mersin'den karayoluyla Isparta'ya gelen Ahmet Cem Çilsal ise, 5 dakika geç kalınca içeri alınmadı. Taksiyle okula gelen ve 25 TL olan taksi ücretini sürücüye verip, araçtan inen Çilsal, kapıdaki görevlilere, Mersin'den Isparta'ya geldiğini, kaldığı eve giderek sınav giriş belgelerini aldığını, geç kalacağını anlayınca Davraz Mahallesi Köy Garajı'ndan taksiye bindiğini anlatarak "Bu benim hayatım için çok önemli sınav, bir şeyler yapın. Benim girmem lazım" dedi. Tüm çabalarına rağmen sınava alınmayan Çilsal, 30 TL daha isteyen taksiciyle tartıştı. Polisler Çilsal'ı sakinleştirerek okuldan uzaklaştırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • g27 Haziran 2020 22:40

    kendikeri saraydan dışarı çıkmaz... 15 temmuz gazilri geliyor virüs kapacak reis diye joplayıp durdururlar.. milletin çocunu da böyle okullarda virüs viris tehdidi ile sınava sokarlar. o havalanmayan sınıflar, havalanmayan koridor, kullanılan tuvaletler, çeşmeler, kapı kolları, vb. vb.  Gerçektende 14 gun sonra hastalık aktif olan gençler, baba ana dede nine derken bir çok kişiye istemeden aldıkları virüsü kaptıracaklar 14 + 14  yanı 28 gun . bugun ilk gun başladı. gençler istemeden bakalım kaç kişinin canını yakacak. sınavmış, ösym de zamanında sınav yapı onca emek harcayanlar açıkta feotcular heryere doldu. kpss1cisi mükalatta elendi. şimbi bu sınava zolr itibar ettiriliyor, ama ben inanmıyor ve guvenmıyorum. ne dumenler yaptılar zamanında. yanı boş yere ınsanları tehlıkeye attıalr gereksız. bahçesi olmayan okulda sınav olmamalı idi. ösym merkezi bunları hesap etmemiş. merkzi okullar, bahçesi kucuk yada olmayan okulları kullanmış.  

  • Ayşe kardeş 27 Haziran 2020 22:16

    Kardeş 100000 test yapsan günlük vaka 5000 olur ne düştü sağlık bakanı acilen yasaklar geri gelmeli devlet vatandaşa maddi yardım yapmalılar

  • Hhaa27 Haziran 2020 15:14

    Hukumetimiz gerkeli onlemleri almis gorunuyor bize ikide bi mesafe diyenler hani

  • Sait27 Haziran 2020 15:09

    Doktor olacaksan saglam bunyeli olup hastalanmayacan.aile hekimleri hastalanir calisamazsa maasi kesilir izinde alamaz ya olecek yada herhastaliga dayaga hakarete angaryaya asiri calismaya alisik olacak

  • muck27 Haziran 2020 14:16

    Gençler bir kez daha sınavlara girdi. Hepsinin hayali DOKTOR OLMAZ. görümtülere bakarsak HASTA olacaklar... sınava bak sen. Milletin ve halkın sağlığından önemli. Böyle organizasyon olcaksa sınav yapmayın. sınav ypacaksanızda, okul sayısını, okulun bahçesinin buyuk olanlarını vb. seçmeliydiniz. böyle saçma sapan olayı ancak yaparsa..... aakep yapar.. millet hayal eder bunlar ahanda böyle yapar...