E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK hakimler için HSK'yı adres gösterdi---

YSK hakimler için HSK'yı adres gösterdi

YSK hakimler için HSK'yı adres gösterdi
12 Haziran 2019 - 17:32 borsagundem.com

YSK, AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe seçim kurulu başkanı hakimlerin, geçici olarak görevlerinden alınması yönündeki başvurusuyla ilgili olarak, takdir hakkının HSK olduğunu gerekçe göstererek, karar alınmasına yer olmadığına hükmetti.

YSK, AK Parti Temsilcisi Recep Özel'in İstanbul'daki tüm seçim müdürlerinin görevlerinden alınarak, yerlerine yeni görevlendirmeler yapılması ile ilçe seçim kurulu başkanı hakimlerin, geçici olarak görevlerinden alınarak, 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak seçim iş ve işlemlerinin aynı yargı çevresi içerisinde görevli başka hakimlerce yürütülmesi hakkındaki başvurusunu gündemine alarak karara bağladı.

Kurul, İstanbul'daki seçim müdürlerinin görevden alınması talebine ilişkin takdirin YSK Başkanı Sadi Güven'de, ilçe seçim kurulu başkanı hakimler için de HSK'da olduğu gerekçesiyle, başvuruyla ilgili karar alınmasına yer olmadığına hükmetti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ışın Özdemir12 Haziran 2019 18:56

    Bu ysk değilmi ki bu kurulların yaptıkları sandık kurulu üyeleri yüzünden şeçimi iptal etti.Şuçlu istanbullu seçmenmi.Ysk yakında seçmenlerin oy kullanmasını engeller.Sonrada gerisi beni ilgilendirmez derse hiç şaşırmam