E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK Başkanı: 'Ölü seçmen' algısı gerçeği yansıtmıyor---

YSK Başkanı: 'Ölü seçmen' algısı gerçeği yansıtmıyor

YSK Başkanı: 'Ölü seçmen' algısı gerçeği yansıtmıyor
17 Ocak 2024 - 10:35 borsagundem.com

YSK Başkanı Yener, "Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor." açıklaması yaptı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler hakkında açıklama yaptı.

YSK Başkanı Yener, "Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor." ifadelerini kullandı.

Yener, seçim güvenliğine ilişkin,  "Seçim günü verilerin girildiği, güvenli ağda hizmet veren, yerli ve milli donanımlı SEÇSİS, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçiriliyor." açıklamasında bulundu.

CHP, yerel seçimlerde yarışacak 242 belediye başkan adayını açıkladı

 

Yerel seçim genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı

 

YSK Başkanı Yener'den yerel seçim açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramiz17 Ocak 2024 10:51

    Bu sene emekliler yılı ilan edildi saray tarafından Yandı emekliler seçimden sonrası tufan

  • Mucise Reis : )17 Ocak 2024 10:45

    Bu algı ve güzensiz ordan niçin oluştu ??? neden insanlar resmi kurum açıklamalrında bişe şüpheci ? işte sizlerin işgal ettiğiniz kurumların açık net şefaf ve olaylara gerekli ilgi, duyarlılık gösermemsi ile oluştu. şimdi konuşmanız kimler ene güven verdi ?... ör: milli pıyango çekilişlerin noter huzurunda ama git sor kaç kişi güveniyor... kpss mulakatları... mulakatla memurluk sınavları... spor musabahaları sonuçları... yaa onalrca yazarım , yazabılırım. neden guven kaybı oluştu = ? anayasa mahkemesı , yargıyatın cevabı gibi..