E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYoğun haftalık gündem---

Yoğun haftalık gündem

Yoğun haftalık gündem
02 Aralık 2013 - 09:03 borsagundem.com

Piyasalara Cuma günü özelinde baktığımızda ise ABD’de yarım gün işlem yapıldı ve Black Friday iyimserliği ile perakendeciler yükseliş yaşadı

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
    "KAZANÇ AYLARINDA NEREDEYİZ?
Gelişmiş ülke piyasalarında haftalık hatta aylık kazanç serilerinin devam ettirildiği bir sürecin ardından yeni bir aya da gelişmiş ülke piyasaları açısından olumlu bir başlangıç yapılmış oldu. FED ve ECB öncülüğünde merkez bankalarının genişlemeci politikalarının devam ettirilmesi ile ABD borsaları 8.haftalık, Avrupa borsaları ise 3.aylık kazanç serisini gerçekleştirerek Kasım ayını bitirmiş oldu.
22 Mayıs’ta FED’in tapering sinyali vermesinden bu yana oynaklığın arttığı gelişen ülkepiyasalarında ise bu rallinin biraz daha gerisinden gelinmeye devam edildiğini görebiliyoruz. Bu da bize gelişen piyasaların eşlik edecek olsa bile –ki eşlik edilmesi göreceli olarak daha yüksek bir ihtimal-, yıl sonu yaklaşırken zirve seviyelerde tutunma eğilimini koruyarak bir Noel baba rallisine hazırlanma çabasında olduklarının sinyalini veren gelişmiş ülke piyasalarının bir miktar gerisinde kalınacağını düşündürtüyor..
Piyasalara Cuma günü özelinde baktığımızda ise ABD’de yarım gün işlem yapıldı ve Black Friday iyimserliği ile perakendeciler yükselirken Telekom ve finans hisselerinde düşüş ile gün yatay hafif  ekside tamamlandı ancak günün sürprizi enflasyonda toparlanma sinyali veren ve beklenmedik şekilde işsizlik oranı gerileyen Euro bölgesiydi ki bu da euroyu ve bölge piyasalarını memnun etti diyebiliriz. Gelişen ülkelerde ise Hindistan’ın imalat sanayi öncülüğünde beklentileri aşan 3Ç büyüme verisinin sevinci vardı ve veri sayesinde MSCI EM endeksi aylık kayıplarını bir miktar törpülemeyi başarmış oldu. Bizde ise güne yatay başlayan BIST100, beklentiye paralel dış açık verisinin ardından ilk seansı oldukça dar bir bantta geçirdikten sonra ikinci seansta gelişen ülke piyasalarında iyimserlik ve ABD’de alışveriş çılgınlığı iyimserliğinden de destek bularak hızlanan alımlar sayesinde günü %1.57 primle tamamladı, yükselişe yine banka ve holding hisseleri öncülük etti.
Haftanın gündemine baktığımızda ise çok yoğun bir ajanda bizi bekliyor diyebiliriz. Yurtiçinde ilk olarak bugün ve yarın Hazine toplamda 4 ihale düzenleyecek. S&P’nin önceki hafta borçlanma maliyetlerimize yaptığı vurgunun ardından bu ihalelerde ROT/Toplam satış oranları ve faizler daha da önem kazandığından öne çıkacak, bunun dışında bugün Avrupa, ABD ve içerde Kasım imalat PMI’lar, yarın Türkiye TÜFE verisi, Çarşamba günü de küresel hizmet PMI’lar, Euro bölgesinde 3ç büyüme verisi, perakende satışlar, ABD özel sektör istihdamı, ABD’de ‘Beige Book’ raporu açıklanıyor olacak. Haftanın son iki işlem gününde ise ECB ve BOE’nin toplantısı, ECB Başkanı Draghi’nin basın açıklaması, ABD’de 3ç büyüme verisi ile devam ederken Cuma günü de ABD’de tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı rakamları Kasım ayı için açıklanacak.
BIST100 endeksi Cuma günü 75.500 ara direnci üzerinde kapanış yapmıştı, 74.000-77.000 bandında hareket etme eğilimi devam ederken özellikle Cuma açıklanacak ABD istihdam verisi kayda değer hareketlere neden olabilecektir. 77.000 direncini aşamayan her hareketin kar satışı ile karşılanması, 73.800-74.000 aralığına düşüşlerde ise tepki gelmemesinin satış baskısını artırma ihtimali olduğunu düşünmeye devam etmekteyiz."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)