E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYıldız'dan Tüpraş açıklaması!---

Yıldız'dan Tüpraş açıklaması!

Yıldız'dan Tüpraş açıklaması!
25 Temmuz 2013 - 07:44 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş'a gerçekleştirilen vergi denetimlerini hakkında açıklama yaptı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi Tüpraş’a karşı Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan denetimi değerlendirdi.
Yıldız, ulusal marker uygulamasını Tüpraş ve bütün ithal mallara yaymak istediklerini, akaryakıt sektörü denetimlerindeyse kaygıya yol açacak herhangi bir durum olmadığını belirtti.
Ancak Yıldız'a göre sektörde kurumlar vergisiyle alakalı hala gelinmesi gereken bir seviye var.
Yıldız, “Bir rutin incelemeyle alakalı. Vergi denetimleriyle alakalı ve ulusal marker sistemi dediğimiz bizim bütün bu yapının resmi işlemlerle alakalı rutin işlemleri olur, denetimleri olur” dedi.
DENETİMİN NEDENİ KAYGIYI ORTADAN KALDIRMAK
Yıldız, “Denetimlerin nedeni, akaryakıt sektöründe olası bir kaygıyı ortadan kaldırmak" dedi ve “Kamu kurumları da denetleniyor" diye devam etti.
Enerji Bakanı konuşmasının devamında, “Ulusal markerın her tarafta resmi olarak yayınlanmasını ve onun sürdürülebilir olmasını istiyoruz. TİPİK’in bir alt şirketi var TPP'de. Onun da marker işlemlerini biz denetliyoruz. kamu kurumudur normalde ama o bunun istisnası değildir” dedi.
Geçen yıl Türkiye’nin akaryakıt ürünlerinden 46 milyar lira dolaylı vergi aldığına dikkat çeken Yıldız, sektörden toplanan kurumlar vergisinin de artması gerektiğine işaret etti.
Enerji Bakanı, "Herhangi bir firma ismi zikretmeksizin, bizim kurumlar vergisiyle alakalı direk vergilerle alakalı hala gelmemiz gereken bir seviye var” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 192,70
En Yüksek: 199,30
En Düşük: 192,40
Değişim -2,82 %
FK: 0,99
PD / DD: 0,26
İşlem Hacmi 3.441.479.381
Toplam Adet: 17.697.100
Ağırlıklı Ort.: 194,60
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fahri Erdoğdu25 Temmuz 2013 12:11

    Biz batıdaki ülkeler gibi sanayi devrimi yaşamadan kendimizi o ülkelerle aynı kulvarda bulduğumuzda elde ne para vardı ne de bilgi. Bir avuç müteşebbis vardı o kulvarda.Onlar kendisine durumdan vazife çıkararak üretim yapıp istihdam sağlamışlardır. Bu gün de işlerine devam eden onların kuşakları şimdi demokrasiye sahip çıkıyor diye taciz ateşine maruz bırakılıyorlar.

  • HALİT ER25 Temmuz 2013 11:20

    TÜRK HALKINDA HAKKINIZDA OLUŞAN ALGILARI NE YAPARSANIZ YAPIN BU SAATTEN SONRA DEĞİŞTİRMENİZ MÜMKÜN DEĞİL.MUHALİF İŞ ADAMLARINA DEVLET İMKANLARINI KULLANARAK YAPILAN BASKILAR İÇTE VE DIŞTA GÖZDEN KAÇMIYOR...

  • vatandaş25 Temmuz 2013 10:42

    kaçak elektrıklerıde denetleyın hangı bolgelerın kaçak kullandığı bellı

  • şahin k.25 Temmuz 2013 10:41

    Geç kalmış bir karar. Muhtemelen durumun netleşmesi için beklenmiştir. Bu ülkenin kaymağını yiyenlere, halkın bir gün hesap soracağını bilmelidir. Hissesi olan arkadaşlar hissi düşündükleri için biraz fazla sesleri çıkıyor olabilir. Fakat temiz yarınlar için bazı şeyler yapılması lazım...

  • vatandaş25 Temmuz 2013 10:40

    borsa 93 lerdeyken neden denetlemedınız borsa çakıldı zararımızı kım karşılayacak

  • kaya25 Temmuz 2013 10:36

    Borsanın da canına okudunuz.Türkiyenin göz bebeği ve 1.kimseye kaptırmayan firmadan ne istiyosunuz.Siz ne yaptığınızı da bilmez duruma geldiniz.Keser döner sap döner,Gün gelir hesap döner.Sizlere acıyorum.

  • mısafır25 Temmuz 2013 10:35

    Mutlaka denetlenmeli. Koç ta Sabancıda, Doğuş grubuda bu mılletın kanını emdıkleri yeter bugüne kadar ben emını benım kadar vergi ödememişlerdir bunlar. bır devlet memuru aldığı masın yarısını vergı olarak oduyorsa bunlarda ödemeli. Neden rahatsız oluyorlarkı yolsuzluk yoksa alnının akıyla çıkar ama bu korku nedendir acaba ...

  • bulut25 Temmuz 2013 10:17

    Ecel gelen köpek cami duvarına ........miş.Bunların da sonu geldi.Mauhalifleri sindirmeye çalışıyorlar.Kalitesizliğin ve acizliğin göstergesi

  • şirket25 Temmuz 2013 10:13

    şirket yakın birilerinin olsaydı 30 yıldenetlenmezdi