E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKAP’taki bir hata aynı hızla nasıl düzeltilir? BMS Çelik Hasır ne önerdi?---

KAP’taki bir hata aynı hızla nasıl düzeltilir? BMS Çelik Hasır ne önerdi?

KAP’taki bir hata aynı hızla nasıl düzeltilir? BMS Çelik Hasır ne önerdi?
09 Mayıs 2024 - 08:15 borsagundem.com

KAP’ta yayınlanması gereken vergi beyannamesi yerine yanlışlıkla bir uçak bileti bilgilerinin yer alması üzerine doğru belgeyi platforma yollayan BMS Çelik Hasır, şirketleri riskten koruyacak önerisini de duyurdu.

BMS Çelik Hasır’a ait ‘vergi beyannamesi’ yerine sehven bir çalışana ait eski tarihli uçuş bilgilerinin KAP’ta yayınlanması yeni bir tartışma başlattı. Hatalı bildirime yönelik duyulan rahatsızlık üzerine konuyla ilgili açıklama yapan şirket, yanlışlığın anında fark edildiğini ancak KAP prosedürü gereği söz konusu içeriğin aynı hızla sistemden çekilemediğini ifade etti.  

BMS Çelik Hasır, tüm firmaların böyle talihsiz bir riskle karşı karşıya olduklarına işaret ederek, “İşleyişle ilgili bu prosedür şirketlerin KAP yetkilileri için büyük problem yaratıyor. Risklerini azaltabilmek adına bu gibi durumlarda önce açıklamayı çekip akabinde denetleyici ve düzenleyici otoritelere savunma verebiliyor olsalar belki de şirketler özellikle son dönemde borsaya katılmış hassas küçük yatırımcıları koruyabilir” dedi.

“HATA ANINDA FARK EDİLDİ, KAP’A HEMEN DOĞRU AÇIKLAMA YAPILDI”

Bir yetkili, olayın oluşumunu ve gelişmesini şöyle aktardı:

“06 Mayıs Pazartesi günü Şirket tarafından yapılan açıklamada VUK’ a göre hazırlanıp verilen vergi beyannamesi yerine çalışanın eski tarihli uçuş bilgileri yayımlandı.

Şirket tarafından akabinde doğru açıklama yapıldı ancak Kamuyu Aydınlatma Platformu’nun (KAP) prosedürleri gereği hatalı açıklama aynı hızla sistemden çekilemedi.

Bazı yatırımcılar operasyonel işleyişe haiz olmadığından haklı olarak Şirket’i hatasını fark dahi etmediği şeklinde suçladı. Oysa Şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre durum anında fark edilmiş KAP’a gerekli bildirimler yapıldıktan sonra doğru açıklama yapılmış.

Yapılan açıklamayla VUK’a göre Şirketin net satışlarının 1 Milyar TL’ den 1.8 Milyar TL’ ye, faaliyet karının 58 Mio TL’ den 107 Mio TL’ ye, karının ise geçen yıla göre %38 artarak 71.5 mio TL’ ye çıktığı görüldü. Şirket yetkilileri enflasyon muhasebesine göre hazırlanan denetim raporu tamamlandığında finansal raporlarını açıklayacağını iletti. Konsolide finansal raporların açıklama son günü ise 20 Mayıs.”

ŞİRKETLERİ VE KÜÇÜK YATIRIMCIYI KORUMAK ADINA...

Açıklamada BMS Çelik Hasır’ın tepkilere verdiği cevabın yanı sıra, küçük yatırımcı hassasiyetini de içeren bir formül de yer aldı:

“Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamalar yalnızca KVKK kapsamında bilgilerin açıklamada bulunması durumunda gerekli Hukuk izinleri alındıktan sonra kaldırılabiliyor. Bu sebeple açıklama neredeyse bir gün sonra çekilebildi. 

İşleyişle ilgili bu prosedür şirketlerin KAP yetkilileri için büyük problem yaratıyor. Risklerini azaltabilmek adına bu gibi durumlarda önce açıklamayı çekip akabinde denetleyici & düzenleyici otoritelere savunma verebiliyor olsalar belki de Şirketler özellikle son dönemde borsaya katılmış hassas küçük yatırımcıları koruyabilir.”

BMS Çelik Hasır, peşin parayla Yalova Makine İhtisas OSB’de arsa aldı

BMS Çelik Hasır, yeni websitesinin yayınlandığını duyurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 25,00
En Yüksek: 25,38
En Düşük: 24,52
Değişim 1,21 %
FK: 15,04
PD / DD: 2,64
İşlem Hacmi 18.241.748
Toplam Adet: 734.607
Ağırlıklı Ort.: 24,83
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)