E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYetki azaltmasına destek yok---

Yetki azaltmasına destek yok

Yetki azaltmasına destek yok
10 Mart 2015 - 06:49 borsagundem.com

New York Fed’in yetkisini azaltmaya yönelik teklif, diğer merkez bankaları yetkililerinden fazla destek görmüyor

Dallas Fed Başkanı tarafından yürütülen New York Fed’in yetkisini azaltmaya yönelik teklif, diğer merkez bankaları yetkililerinden fazla destek görmüyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester Pazartesi günü sistemin 12 bölgesel banka başkanının üçüncüsü haline geldi ve var olan düzenden memnun olduğunu söyledi. Bu durum New York Fed’e para politika ile ilgili diğer merkez bankalarına kıyasla daha büyük güç veriyor.  

Mester Washington’da yaptığı bir konuşmada, “Mevcut yapı 100 senedir oldukça iyi şekilde çalıştı. Ben değişiklik yapmazdım” dedi.

San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans geçtiğimiz hafta mevcut sistemin çalıştığını ve ulusal çıkarlara hizmet ettiğini düşündüklerini belirttiler.

Fed, Kongre’de iki parti tarafından da daha şeffaf ve hesap verebilir olması konusunda baskı görüyor. Cumhuriyetçiler, Fed’in bilanço tablosunu 4.5 trilyon dolar ile rekor seviyeye yükselten agresif para politikaları ile ilgili rahatsız ve mevzuatın ötesine geçtiği yönünde değerlendirmelerde bulunuyorlar. Demokratlar ise New York Fed’i denetlediği büyük Wall Street bankaları ile aşırı yakın olmak ile ilgili eleştirdi.

19 Mart’ta görevinden ayrılacak olan Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, kurumda kalan zamanını New York Fed’in gücünü azaltabilecek bir revizyonu teşvik etmek ve sistemin diğer bölgesel bankalarına daha fazla nüfuz pay etmek için kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)