E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYenilenebilir enerjiye 5. bölge teşviki---

Yenilenebilir enerjiye 5. bölge teşviki

Yenilenebilir enerjiye 5. bölge teşviki
20 Kasım 2015 - 05:40 borsagundem.com

Yenilenebilir enerji üretimine yönelik türbin, jeneratör imalatı ve rüzgar enerjisi üretiminde kullanılan kanat imalatı yatırımları teşvik kapsamında

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de son yıllarda artan büyüme hızıyla birlikte, elektrik enerjisi tüketimimin de hızla artış gösterdiğini belirterek, söz konusu yatırımların 5. bölge desteklerinden yararlandırılacağını ve bu sayede ithalatın azalacağını vurguladı.

Zeybekci Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren son mevzuat düzenlemesiyle bu teşviki sağladıklarını belirtti. Zeybekci “Türkiye elektrik talep tahminlerine göre 2023’te Türkiye’nin elektrik talebinin 440 TWh’e ulaşması bekleniyor. Bu talebi karşılamak için 2013-2023 arası ekipman yatırımları dahil olmak üzere 130 milyar dolar yatırım ihtiyacı var. Bunun 33 milyar dolarının hidroelektrik, 30 milyar dolarının rüzgar ve güneş enerjisi alanında olması öngörülüyor. 2010-2030 arasında ülkemizde enerji yatırımı ihtiyacının yenilenebilir enerji dahil 225-280 milyar dolar olduğu, bunun da 135-168 milyar dolarının ekipman olduğu öngörülüyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)