E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni kriz kapıda!---

Yeni kriz kapıda!

Yeni kriz kapıda!
21 Eylül 2013 - 18:41 borsagundem.com

Borç tavanın yükseltilmesi, Obama hükümetinin bir kez daha başını ağrıtacak

ABD'de önceki yıl Kongre'de krize neden olan borç tavanının yükseltilmesi sorunu bir kez daha Obama hükümetinin başını ağrıtıyor. ABD'de 2011 yılında Kongre'de krize neden olan borç tavanının yükseltilmesi sorunu, bir kez daha Obama hükümetinin başını ağrıtıyor. Temsilciler Meclisi, meclisten kısa vadeli bir hükümet harcama planı geçirdi. Tasarı, 189’a karşı 230 oyla kabul edildi. Bu plan aynı zamanda, 3 yıl önce devreye giren ve "Obamacare" olarak bilinen Sağlık Reformu’na yönelik tüm fonların yok edilmesini de içeriyor. Meclisin bu tasarısının yasalaşması için Senato’dan geçmesi ve ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalanması gerekiyor ancak Obamacare’e yönelik maddesi nedeniyle bu durum imkansız. Nitekim Senato, sadece hükümetin harcama planıyla ilgili kısmı oylayacak. Dolayısıyla, bu şartlar altında Temsilciler Meclisi, ABD’nin ay sonuna kadar yükseltmesi gereken borç tavanını yükseltmeyerek, federal hükümeti kapanma noktasına taşıyor. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, oylamadan sonra aldıkları kararı "Amerikan halkı hükümetin kapanmasını istemiyor ama Amerikan halkı Obamacare’i de istemiyor" diye savundu. Bu son adım, Kongre’deki Cumhuriyetçilerin Obamacare’i yok etmek için 42. yöntemi ama diğer 41’i gibi başarısız olma ihtimali yüksek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZOLTAN ULAK*22 Eylül 2013 00:29

    Obama kendisonunu hazırlıyor ABD vatandaşlarıbile artık savaşın Ş sini bile duymak istemiyor ama birilerionu arayarak yabizim dediklerimizi yaparsınız yada bizlerde sizlerin istediklerinizi yapmayız zaten ekonomininde zorda diye tahminimce haberler dolaşıyor ve obama kendi sonunuda hazırlamış oluyor eğer abd halkı savaşa karşı eylemler yapmasaydı şimdiye kadar SURİYEYE çoktan girmişlerdi ama elimizde MAŞA varken neden elimizi ATEŞE sokalım diyorlar birileride bu bülöfü yiyor.herkes kendi sonunu hazırlıyor zamanı geldimi hayırmı şermi onuda hep beraber göreceğiz.

  • ismail 21 Eylül 2013 21:37

    Bist wav yaartık 50-40 insin yada düzelsin birgün 5 bin puan cıkıyor ertesi gün 4 bin puana düşüyor nediryabu anlamıyorum valla

  • geç bunları anam babam21 Eylül 2013 21:34

    millet varanttan tek günde %1150 götürdü 100.000 oldu 1 milyon 150.000 fedmiş borç tavanıymış poker oyununda acemi zokalamaca çakın çakın sonra tek celsede çuvalla götürün malı ne ala mualla

  • cihan21 Eylül 2013 19:03

    Bist yinemi çakılacak?