E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYeni halka arzların işlem sırası kapatıldı---

Yeni halka arzların işlem sırası kapatıldı

Yeni halka arzların işlem sırası kapatıldı
27 Ocak 2014 - 07:22 borsagundem.com

15 yıl aradan sonra halka arzlara vize veren Çin hükümeti olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine duyarsız kalmadı

Çin'de halka yeni açıklan şirketlerin hisselerinde işlemler askıya alındı. Çin'de hisselerini yeni halka arz eden iki küçük şirketin hisselerinde son dönemde yaşanan sert yükselişin ardından geçici olarak işleme kapatıldı.
Bu iki şirketten biri ilaç şirketi Zhejiang Wolwo Bio-Pharmaceutical Co. ve diğer makine şirketi Chengdu Tianbao Heavy Industry oldu. Her iki şirkette hisselerde son dönemde yaşanan sert yükselişin ardındaki
nedenlerin soruşturulabilmesi için işlemlerin 27 Ocaktan itibaren durdurulduğunu ve bu soruşturmanın ardından işlemlerin yeniden başlayacağını açıkladı. Ancak bir zaman dilimi vermedi.
Mevcut düzenlemelere göre bir hisse üç işlem gününde yüzde 20 ve üzerinde değer kazanır ya da kaybederse bu durum "anormal bir dalgalanma" olarak kabul ediliyor.

HALKA ARZLAR YENİDEN BAŞLADI

Çin'de 15 yıllık molanın ardından halka arzlar kısa bir süre önce başladı. 2012 yılında ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci halka arz pazarı olan Çin'de yaklaşık 15 aydır yeni halka arz gerçekleştirilmiyordu. Düzenleyici kurumlar artan halka arzların kalitesi konusundaki endişelerin artmasıyla tüm işlemleri yasaklamıştı. Bu durum birçok şirketin yatırım planlarını sekteye uğratırken, büyük firmalar halka arz için Hong Kong'a yönelmişti.Yeni halka arzlarda yatırımcıları koruyan kuralları hazırlanmasıyla Çin Sermaye Piyasaları Komisyonu geçen ay 5 şirketin borsaya açılmasına onay vermişti.
Öte yandan Çin'de halka arz piyasasının tekrar açılması işlerin yoluna girdiği anlamına gelmiyor. Birçok şirket, değerlemelerin yüksek olması nedeniyle başvurularını geri çekmiş bulunuyor. Goldman Sachs'tan hisse analisti Helen Zhu, bu yıl Çin borsalarını harekete geçirecek gelişmelerin halka arzlardan ziyade yapısal reformlar ve ekonomik istikrar olacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)