E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftanın ilk işlem gününde gündem sakin---

Yeni haftanın ilk işlem gününde gündem sakin

Yeni haftanın ilk işlem gününde gündem sakin
10 Ağustos 2020 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış bekleniyor.

Piyasalar için yeni haftada önemli veriler yer alsa da bugün takvimde çok majör veri bulunmuyor. Odak noktasında ABD - Çin arasındaki gelişmeler ve coronavirüsle ilgili endişeli tablonun durumu var. Bugün Asya piyasalarında bu sabah Hong Kong haricinde alıcılı bir tablo izleniyor. Vadeliler cephesinde de hafif pozitif seyir takip edilmekte. Ons altın ise geçtiğimiz haftaya nazaran kazançlarının bir kısmını geri vermiş ve 2029$ seviyesinden anlık olarak işlem görüyor.

Özellikle ABD’de teşvik paketine yönelik olumlu gelişmeler ons altında baskı yaratırken, diğer yandan ABD – Çin arasında tansiyonun yüksek kalması da oluşan baskının hafiflemesine ve alımların oluşmasına destek veriyor. Fakat bu sabah altındaki bu alıcılı havanın baskılandığını görmekteyiz. Bugün takvim yurtdışında sakin olacak ve bu nedenle daha çok haber başlıkları bu anlamda yakından takip edilecek.

Yurtiçinde ise Cuma gününü endeks gün içinde satıcılı bir tablo geçirmesine karşın öğleden sonra gelen alımların etkisi ile günü %2,53 yukarıda 1.061 puanla bitirdi. Günlük işlem hacmi ise 25,0 milyar TL olarak gerçekleşti. Dolar/TL kurunda ise 7,30 seviyesi takip ediliyor.

Cuma günü BDDK ve TCMB cephesinden koordineli şekilde açıklamalar gelmesinin ardından TL üzerindeki baskı bir miktar hafiflerken, anlık olarak TL cephesindeki kırılganlığın sürdüğünü görüyoruz. 

Bugün seans başında mayıs dönemine ait işsizlik verisi ön planda olacak. Verinin TL varlıklar üzerinde etkisi gözlenmeyebilir. Daha çok yeni vaka tablosu ve siyaset cephesindeki gelişmeler yakından takip edilecek.

Manşette Öne Çıkanlar

ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ve Hazine Bakanı Mnuchin, Covid-19 yardım görüşmelerini yeniden başlatmaya hazır olduklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin Bugün içerisinde toplanması bekleniyor.
BIST'in ilk eşik olarak %5 veya daha fazla ve ikinci eşik olarak %7 veya daha fazla düşmesi halinde işlemlerin durdurulmasına yönelik Endeks Bazlı Devre Kesici Sistemi devreye alındı.
TCMB, piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkân limitlerini yarıya düşürdü.
Bankacılık Kanunu uyarınca finansal kuruluş faaliyeti kabul edilenlerden en az birini yapan yurt dışında mukim kuruluşların kambiyo işlemlerinden Banka Sigorta ve Muamele Vergisi alınmayacak.
Rusya Federal Havacılık Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan yazılı açıklamada, Rusya'dan Antalya, Dalaman ve Bodrum'a tarifeli ve charter uçuşların yarından itibaren başlayacağı aktarıldı.
Amerika Dışişleri Bakanlığı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Corona salgını nedeniyle yapılan ABD vatandaşlarına uluslararası seyahat etmemeleri uyarısını kaldırdı.
ABD’de tarım dışı istihdam verisi temmuz ayında 1,8 milyon kişi arttı. İşsizlik oranı ise aynı dönemde %10,2 olarak gerçekleşti.
Türkiye Akdeniz'de araştırma çalışmaları yapacak Oruç Reis gemisinin çalışmaları için 23 Ağustos’a kadar geçerli NAVTEX ilan etti. (NTV)
Türk Deniz Kuvvetleri, 10-11 Ağustos tarihlerinde Fethiye açıklarında fiili silah eğitimleri icra edecek.(Sabah)
ABD Başkanı Trump, işsizlik yardımlarını yılsonuna kadar uzatacaklarını söyledi.
Bugün TSİ 10:00’da mayıs dönemi işsizlik verisinin açıklanması bekleniyor.
Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)