E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni Genelkurmay Başkanı kim olacak?---

Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak?

Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak?
10 Temmuz 2018 - 01:15 borsagundem.com

Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı olarak yer aldı. Peki Akar'dan boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na kim gelecek? Atama nasıl olacak?

Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın, yeni sistemin ilk kabinesinde Milli Savunma Bakanı olarak açıklanmasının ardından, gözler Akar'dan boşalan koltuğa çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesiyle birlikte yürürlüğe giren yeni sisteme göre Anayasa'nın 117. maddesi uyarınca Genelkurmay Başkanı'nı Cumhurbaşkanı atayacak.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı bu atamayı yaparken herhangi bir sıra gözetmeyecek.

Yeni Genelkurmay Başkanı orgeneraller arasından atanacak. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in ismi yeni genelkurmay başkanlığı için öne çıkıyor.

Yeni hükümeti ilk kez Borsa Gündem açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kimdir?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber bekri10 Temmuz 2018 04:37

    Herkesssss olabilir.... başkan parmağıyla göstermesi yeterlidir...Yeniçeri ocağından da olur..tımarlı sipahilerden de olur....