E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen güç kazanıyor---

Yen güç kazanıyor

Yen güç kazanıyor
07 Nisan 2016 - 08:05 borsagundem.com

Yen, Fed tutanakları sonrası dolar karşısında 17 ayın zirvesine tırmandı

Japonya yetkililerinin kaygılarını dile getirmesi, para birimindeki yükselişi engelleyemedi ve yen, dolar karşısında 17 ayın zirvesine ulaştı.

Japonya parası, Maliye Bakanlığı yetkilisinin gerekli olması durumunda dövize ilişkin gerekli önlemlerin alınacağını ve yen piyasasında tek yönlü bir hareket olduğunu açıklaması ardından kazançlarının sınırlı bir kısmını geri verdi. Dolar, Fed tutanakklarının politika yapıcıların faiz artırımı konusunda aceleci davranmayacaklarını işaret etmesi ardından önemli paraların çoğu karşısında değer kaybetti.

Sydney'de Commonwealth Bank of Australia döviz stratejisti Joseph Capurso, “Japonya yetkilisinin yene ilişkin 'tek taraflı' yorumları bir mikltaer endişe olduğunu yansıtıyor. Herhangi bir şekilde, tarih gösteriyor ki, Japonya Merkez Bankası (BOJ) tarafından yapılan bir müdahale yende sürdürülebilir bir zayıflama getirmiyor” dedi.

Japonya parası Tokyo saatiyle 11:16'da yüzde 0.4 yükselerek 109.39 puan oldu. Dolar/yen paritesi güniçi işlemlerde, BOJ'un parasal teşviği beklenmedik bir şekilde artırdığı 31 Ekim 2014'ten bu yana en güçlü olan 109.27 seviyesinden işlem gördü. Yen, euro karşısında 124.62'den alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)