E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYemen'de kanlı saldırı: En az 140 ölü---

Yemen'de kanlı saldırı: En az 140 ölü

Yemen'de kanlı saldırı: En az 140 ölü
09 Ekim 2016 - 08:38 borsagundem.com

Yemen'in başkenti Sana'da taziyelerin kabul edildiği bir binaya düzenlenen hava saldırısında 140'tan fazla kişinin öldüğü 500'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yemen'de taziye eveni hav asaldırısı düzenlendi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziyelerinin kabul edildiği binaya 2 hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 140 kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin ise yaralandığı açıklandı. Husilere ait El-Mesira kanalının haberinde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edildi.

BM'DEN AÇIKLAMA GELDİ: DEHŞETE DÜŞÜTÜK

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'de hava saldırısı sonucu sivillerin ölmesi nedeniyle dehşete düştüğünü bildirdi. Binlerce kişinin taziyeye katıldığı bir sırada düzenlenen saldırıda ilk bilgilere göre, 140'tan fazla kişinin öldüğünü, 500'den fazlasının da yaralandığını belirten O'Brien, halen çalışır haldeki az sayıda hastanenin ölü ve yaralıları kabul etmeye devam ettiğini ve bu sayının daha da artabileceğini ifade etti. "Bu korkunç ve iğrenç saldırı insan hayatının hiç önemsenmediğinin göstergesi." ifadelerini kullanan O'Brien, uluslararası hukukun açık olduğunu, savaşan tarafların siviller ile askeri hedefleri ayırmaları gerektiğini vurguladı.O'Brien, olaya ilişkin derinlemesine soruşturma yapılması ve sivillerin yaşadığı bölgelere düzenlenen hava saldırılarına son verilmesi çağrısı yaptı.

Husilere ait El-Mesira kanalının haberinde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri ise söz konusu iddiaları yalanlayarak saldırıyla ilgilerinin bulunmadığını açıklamıştı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, saldırıyla ilgili yazılı açıklamasında, olaya ilişkin haberlerden derin rahatsızlık duyduklarını belirterek, "ABD'nin Suudi arabistan ile güvenlik işbirliği 'açık çek' değildir." ifadelerini kullanmıştı.

KOALİSYON GÜÇERİ YALANLADI

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Sana'da taziyelerin kabul edildiği binayı hedef alan hava saldırısının kendilerince düzenlediği yönündeki iddiaları yalanladı. Suudi Arabistan kanalı El-Arabiyye televizyonunun koalisyon güçlerine dayandırdığı haberde, Sana'da taziyelerin kabul edildiği binaya düzenlenen saldırıyla koalisyon güçlerinin bir ilgisinin olmadığı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Velhasıl09 Ekim 2016 14:05

    Ahirette hesap çok büyük olacak. Taziye evine saldırı düzenlemek gibi ödleklikle oluşan büyük günahların sonucu çarçabuk karara bağlanacak. Cehennem, daha dolmadım diye bağıracak...

  • Ali KEMAL09 Ekim 2016 09:26

    Bu işte İran'ın parmağı yoksa ben de ne olayım.