E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYemeği yağlı yapmak boşanma nedeni---

Yemeği yağlı yapmak boşanma nedeni

Yemeği yağlı yapmak boşanma nedeni
10 Nisan 2016 - 11:58 borsagundem.com

Boşanma davasında temyiz incelemesi yapan Yargıtay, kadının eşinin isteğinin aksine yemekleri sürekli yağlı ve baharatlı hazırlamasını kusur saydı...

Bir boşanma davasında kusur tespiti ile tazminat ve nafakalara yönelik temyizi görüşen Yargıtay, kadının eşinin isteğinin aksine yemekleri sürekli yağlı ve baharatlı yapmasını boşanmaya neden olacak kusurlardan saydı. Milliyet'in haberine göre yerel mahkemenin verdiği karşılıklı boşanma davasına ilişkin bir karar, erkeğin maddi ve manevi tazminata mahkum edilmesi sonrası temyiz sürecinde Yargıtay’a taşındı. Dosyayı görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanmaya neden olan kusurlara ilişkin erkeğin “ağır kusurlu” sayıldığı kararı kusura bağlı tazminat yönünden bozdu.

İkisi de kusurlu
Toplanan deliller ışığında, “kayınvalidesinin boyunun kısalığını kastederek alaycı ve gülerek konuşmalar yapması ve eşinin isteğinin aksine yemekleri sürekli yağlı ve baharatlı yapması”nın kadının kusuru olarak belirlendiğine dikkat çeken Yargıtay, erkeğin de “Babasının eşine hakaret etmesi ve ailesinin yanına giden eşine, ‘Gel eşyalarını topla’ diyerek mesaj atıp anahtarları istemesi” nedeniyle yerel mahkemece kusurlu bulunduğuna işaret etti. “Gerçekleşen bu durum karşısında boşanmaya sebep olan olaylarda tarafların eşit kusurlu olduğunun kabulü gerekir” diyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği boşanma kararının doğru olduğuna hükmetti.

Tazminatı bozdu
Ancak boşanma kararı doğru bulunsa da kusurun davalı-davacı erkeğe atfedilerek erkeğin maddi ve manevi tazminat ödemeye zorlanması Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nce hatalı bulundu. Kararda, “Evlilik birliğinin devamında davalı-davacı kadının eş bakımından korunmaya değer bir yarar kalmadığı görülmekle, tarafların boşanmalarına karar verilmiş olması, bu sebeple sonucu itibarıyla doğru bulunduğundan, boşanma hükmünün kusura ilişkin gerekçesinin değiştirilmek suretiyle onanmasına” ifadesi yer aldı. Kararın bozma bendinde ise, “Taraflar eşit kusurlu olduğuna göre davalı-davacı kadın lehine maddi ve manevi tazminat takdiri doğru olmayıp bozmayı gerektirmiştir” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)