E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen'dan kürtaj yasağı çıkışı: Ekonomi üzerinde çok zararlı etkileri olur---

Yellen'dan kürtaj yasağı çıkışı: Ekonomi üzerinde çok zararlı etkileri olur

Yellen'dan kürtaj yasağı çıkışı: Ekonomi üzerinde çok zararlı etkileri olur
10 Mayıs 2022 - 20:40 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Kürtaj yasağının ekonomi üzerinde 'çok zararlı' etkileri olabilir" açıklamasını yaptı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Yüksek Mahkeme’nin kürtaj hakkını engellemeye hazırlanmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, kadınların kürtaj hakkının engellenmesinin ABD ekonomisi üzerinde "çok zararlı etkileri" olacağını söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi'nde konuşma yapan ABD Hazine Bakanı Yellen, Yüksek Mahkeme’nin kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan yaklaşık 50 yıllık kararı bozmaya hazırlanması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yellen konuşmasında, kadınların kürtaj hakkının engellenmesinin ABD ekonomisi üzerinde "çok zararlı etkileri" olacağını, bu durumun bazı kadınların eğitimlerini tamamlamasını engelleyeceğini, yaşam boyu kazanç potansiyelini azaltacağını ve bir grup kadının işgücünün dışında tutacağını söyledi.

Yellen açıklamasında, "Kürtaj hakkının engellenmesinin ekonomiye çok zarar vereceğine ve kadınları onlarca yıl geriye götüreceğine inanıyorum.” dedi.

YÜKSEK MAHKEME KÜRTAJ HAKKINI KORUYAN YASAYI KALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Amerikan Politico haber sitesinin 2 Mayıs'ta yayımladığı karar taslağında, mahkemenin muhafazakar yargıçlarından Samuel Alito'nun kaleme aldığı taslak görüşte, 1973 tarihli "Roe-Wade kararı" olarak bilinen ve ABD'de kürtajın anayasal bir hak olmasına temel teşkil eden kararın açıkça yanlış olduğu ve kaldırılması gerektiği belirtiliyor.

Sızdırılan taslak görüşte, Roe-Wade kararının "açıkça yanlış", "gerekçesinin son derece zayıf" ve "toplumsal anlamda zararlı sonuçları olduğu" ifade ediliyor. Söz konusu metinde ayrıca "Kürtaj hakkının ülke tarihinde ve geleneklerinde köklü bir yerinin olmadığı" şeklindeki değerlendirmenin yer aldığı belirtiliyor.

Mahkemenin temmuz başında söz konusu kürtaj görüşünü açıklaması beklenirken, basına sızan belge ABD medyasında geniş yer buldu ve özellikle liberal kesimin tepkisini çekti.

Başta ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi olmak üzere Demokratlar söz konusu taslağa sert şekilde tepki gösterirken, Cumhuriyetçiler kürtajın ülke genelinde güvence altına alınması yerine her eyaletin kendisinin bu konuda karar vermesi gerektiğini savunuyor.

9 üyeli Yüksek Mahkemedeki 3 yargıcın liberal, 6 yargıcın ise muhafazakar eğilimde olduğu biliniyor.

ABD Başkanı Biden'dan 'kürtaj' çıkışı: Temel haktır

 

Trump, kürtaja fon desteğini yasakladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk 11 Mayıs 2022 18:28

    Koskoca ABD bile isigucu bıraktı kadının şeyiyle uğraşıyor.kadin bedeni kadına aittir.

  • Sersem11 Mayıs 2022 00:08

    Powella beraber bastığın sınırsız dolarlarla dünyayı enflasyon manyağı yaptın fed deki  ahlak dışı kararlarla dünyayı soydunuz