E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcıların altına tahsis ettikleri fon miktarı 11 yılın zirvesinde---

Yatırımcıların altına tahsis ettikleri fon miktarı 11 yılın zirvesinde

Yatırımcıların altına tahsis ettikleri fon miktarı 11 yılın zirvesinde
07 Eylül 2023 - 09:42 borsagundem.com

JPMorgan Chase analistlerine göre yatırımcıların altına tahsis ettikleri fon miktarı 2012'den bu yana görülen en yüksek seviyede

JPMorgan Chase analistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, altın yatırımının geçtiğimiz yıl merkez bankası alımlarının etkisiyle arttığını ve banka dışı yatırımcıların altına tahsis ettiklerin yatırım miktarının 2012 sonundan bu yana görülen en yüksek seviyede olduğunu bildirdiler.

Aralarında Nikolaos Panigirtzoglou'nun da bulunduğu analistler yaptıkları değerlendirmede, "Altında yükselişe geçmek için merkez bankası talebinde tarihsel normların ötesinde yapısal bir artış olduğunu varsaymak gerekir" ifadelerini kullandılar.

Ancak 2023'ün ikinci çeyreğinde merkez bankalarının altın alımlarının normalleşeceğine dair kanıtların ortaya çıkması ve bunun geçici olup olmadığının görülecek olması nedeniyle şu anda bu durum sorgulanıyor.

Merkez bankası alımlarının hızının, altın fiyatlarının gelecekteki seyrini ölçmek için artık en önemli faktör olduğuna şüphe yok. Merkez bankası alımları Pandemi öncesinde en önemli olan ETF akışlarının yerini aldı.

Altın ithalatında kota gevşetildi

 

Eylül altın rallisi için doğru zaman mı?

 

Cari açıkta altın ithalatı odak noktası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)