E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar yeni enstrümanlar arıyor---

Yatırımcılar yeni enstrümanlar arıyor

Yatırımcılar yeni enstrümanlar arıyor
19 Ağustos 2013 - 06:38 borsagundem.com

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, yatırımcıların alternatif yatırım kaynaklarına yöneldiğini, bunun da regülatörleri endişelendirdiğini yazdı

Yatırımcılar hem uzun hem de kısa pozisyon imkanı tanıyan hisseler gibi alternatif yatırım kaynaklarına yönelerek, Amerikalı regülatörleri endişelendiriyor.
Amerikan Wall Street Journal gazetesinin, yatırım sitesi Morningstar'a dayandırdığı haberinde, alternatif yatırım fonlarına yılın ilk 7 ayında 59 milyar dolarlık giriş olduğu belirtildi.
Bu rakam bu zamana kadarki tam yıllık verilerin üzerinde olarak, alternatif fonları, yatırım fonu piyasasının en hızlı büyüyen kısmı hâline getiriyor.
Gazetenin haberinde, genellikle türevler ve kaldıraçlı getirileri kapsayan alternatif fonların, düşük faiz ortamında yüksek getiri arayışındaki yatırımcılar arasında popüler olduğu ifade edildi.
Finansal Sektör Düzenleme Otoritesi İcra Komitesi Başkanı Brad Bennett, birçok küçük yatırımcının aldıkları riskin farkında olmadığına dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)