E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar Çin hisselerine ve tahvillerine yöneldiler---

Yatırımcılar Çin hisselerine ve tahvillerine yöneldiler

Yatırımcılar Çin hisselerine ve tahvillerine yöneldiler
07 Nisan 2023 - 08:05 borsagundem.com

Uluslararası Finance Enstitüsü (IIF) tarafından derlenen verilere göre, yatırımcılar mart ayında Çin hisse senetlerine ve tahvillerine yatırım yapmaya devam ettiler. Çin hisse senedi endeksleri ise bugün son 1 ayın en yüksek seviyesine yükseldiler.

Uluslararası Finance Enstitüsü (IIF) tarafından derlenen verilere göre, yatırımcılar Mart ayında Çin hisse senetlerine ve tahvillerine yatırım yapmaya devam ettiler. Diğer gelişmekte olan piyasa hisse ve tahvillerinden çıktılar.

Mart ayında Çin'in de aralarında olduğu gelişmekte olan piyasalara toplam 9,4 milyar dolar sermaye girişi yaşandı. Bu sermayenin 6,8 milyar doları ve hisse senetlerine ve 2,8 milyar doları borçlanma kağıtlarına gitti.

Mart ayında Çin hisse senetlerine sermaye girişi şubat ayına göre ikiye katlanarak 7,2 milyar drolar olurken, ilk 3 ayda Çin hisse senetlerine 30 milyar dolar sermaye girişi yaşandı.

Çin tahvillerine yönelen para miktarı da martta şubat ayındaki 800 milyon dolardan 3 milyar dolara çıktı.

Çin dışandaki gelişmekte olan piylasa hisse senetlerinden 500 milyon dolar, tahvillerinden 400 milyon dolar çıktı.

Çin hisse senedi endeksleri 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Güçlü sermaye girişinin etkisiyle Çin hisse senedi endeksleri bugün son 1 ayın en yüksek seviyesine yükseldiler.

Macron ve Von der Leyen'in Pekin ziyaretleri sonrası Çin ile Avrupa arasında ilişkilerin iyileşeceği umutları da hisse senedi piyasalarına destek verdi.

Hong Kong piyasalarının "Hayırlı Cuma" nedeniyle tatil olduğu bugün, Çin'in Shenzhen CSI 300 Endeksi yüzde 0,62 artışla 4122,19 puana yükseldi. Shanghay Bileşik Endeksi de yüzde 0,4 artışla 3324,40 puanda.

Gayrimenkul sektörü hisseleri yüzde 4,29, sağlık sektörü hisseleri yüzde 2,7 ve yapay zeka hisseleri yüzde 0,7 değer kazandılar.

Asya borsaları Wall Street'in ardından düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)