E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYargıtay hindiyi küçükbaş hayvan saymadı---

Yargıtay hindiyi küçükbaş hayvan saymadı

Yargıtay hindiyi küçükbaş hayvan saymadı
22 Eylül 2019 - 09:16 borsagundem.com

Yargıtay 17. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin, çalınan hindileri küçükbaş hayvan kabul ederek nitelikli hırsızlıktan fazla ceza verdiği kararını bozdu.

Ordu'da kağıt toplayıcılığı yapan çocuk, bir iş yerinin bahçesinde bulunan iki hindiyi çaldı. Bu sırada hindilerin olmadığını gören iş yeri sahibi, etrafta inceleme yaptığı sırada hindilerin bir kağıt toplama aracının içinde bulunduğunu fark etti. Bunun üzerine olaya karışan çocuk, hindileri çaldığını itiraf etti.

Yapılan yargılama sonrasında mahkeme, hindileri küçükbaş hayvan kabul etti. Mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun nitelikli hırsızlığı düzenleyen 142. maddesinin "büyükbaş ve küçükbaş" hayvanlara yönelik hırsızlıkla ilgili hükmü gereğince sanığı cezalandırdı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 17. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Dairenin kararında, suça sürüklenen çocuğun iş yeri bahçesindeki iki hindiyi çalmasından ibaret eyleminin TCK'nin nitelikli hırsızlık suçunu düzenleyen maddesindeki kapsama girmediği, hindinin de küçükbaş hayvan olmadığı belirtildi.

Yargıtay 17. Ceza Dairesi, yerel mahkeme tarafından hindinin küçükbaş hayvan kabul edilerek çocuğa fazla ceza verilmesini bozma nedeni yaptı.

TCK'nin nitelikli hırsızlığı düzenleyen 142. maddesinde hırsızlığın büyükbaş ve küçükbaş hayvan hakkında işlenmesi halinde 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AA22 Eylül 2019 15:05

    Sayın yargıtay, Hindi Keçi den büyük mü?

  • Bika22 Eylül 2019 09:32

    Bankalara 46 milyar TL borcunu ödemeyenler büyükbaş mı küçükbaş mı yoksa nitelik farkı mı var !

  • numan22 Eylül 2019 10:37

    hırsızlık başka , aldığın borcu odeyememek başka.banka borç verirken araştırır , belgeler ister , teminat ister borç para verir . Borç alan kişinin işleri kötü  gider , iflas eder veya sağlık sorunları olur borcunu ödeyemeyebilir. bu hırsızlık değildir.Borç veren de riske girmiş olur , borç alanda riske girmiş olur.Fakat kasıtlı olarak amacı ödememek üzere kredi çekenler olabilir.sahte belgeler le işte bu hırsızlığa girer.Yani bu konuda banka çok araştırmalı , gelir belgeleri doğrumu , iş yeri faaliyetleri vs.yani sorumluluk büyük oranda bankaya düşüyor.....Aynı şekilde sigortadan para almak için filmlerde görüyoruz türlü yalan dolan işler görüyoruz.Yani hassas bir konu.Hırsızlık farklı bir şey , iflas edip borcunu gerçekten ödeyememek farklı bir şey.Kurunun yanında yaşı da yakmayalım.