E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYalnızlık şu anda üretkenliğin önündeki en büyük tehdit olabilir---

Yalnızlık şu anda üretkenliğin önündeki en büyük tehdit olabilir

Yalnızlık şu anda üretkenliğin önündeki en büyük tehdit olabilir
18 Mart 2021 - 12:18 borsagundem.com

Pandemi öncesinde çalışanların büyük kısmı yalnızlık, dışlanma hissederken pandemi süreci bu durumu daha da kötüleştirerek verimlilik artışı önünde en büyük engel haline getirdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi öncesinde çalışanların büyük kısmı yalnızlık, dışlanma hissederken pandemi süreci bu durumu daha da kötüleştirerek verimlilik artışı önünde en büyük engel haline getirdi.

Bir yıldan daha uzun bir süre önce, Amerikalıların % 60'ı yalnızlık hissettiğini, dışlandığını, yetersiz anlaşıldığını veya arkadaşlıktan yoksun olduğunu bildirdi. Durum o günden bugüne daha da kötüleşti.

Şirketler işe geri dönme lojistiğine hazırlanırken, çalışanlarının mental sağlığı krizi büyük bir boyut kazanıyor. Anketler kaygı ve stresin üretkenliği etkilediğini gösteriyor; TELUS International, çalışanların % 80'inin mevcut işverenlerini daha ağırlıklı olarak ruh sağlığına odaklanan bir işveren için bırakmayı düşüneceğini söylüyor.

Geleceğin işyerine geçişimizin bir parçası olarak çalışanlar ve yöneticiler tükenmişlik ve yalnızlığı nasıl çözebilirler? İkiz salgınlar çalışanları çok etkiliyor, ancak aynı zamanda ekipler arasındaki dinamikleri yeniden düşünmek ve yeniden bağlamak için bir fırsat sunuyor.

Konuyla ilgili iki yeni kitabın mesajı budur.

"Bir sıfırlamanın zirvesindeyiz. Hayatta ne sıklıkla baştan başa geçeriz? "

Kaybolan Bağlantı Sanatı: Topla, Sor, Anlamlı İş İlişkileri Kurmak İçin Yöntem Yap'ın yazarı Susan McPherson şöyle konuştu: “Artık sarılmanın ne kadar önemli, hayati derecede gerekli olduğunu bilerek anlamlı derin sohbetlerin var olan ailenin dışındaki gruplarda bir araya gelme yeteneğine sahibiz. İyi ve kötü teknolojinin gücünü de biliyoruz. Bunu doğru yapma şansımız var. "

Araştırmaları ve The Lonely Century: How to Restore Human Connection in a World that Pulling Apart'ın yazarı ekonomist Noreena Hertz'in araştırması ortak bir zemin buluyor ve yalnızlıkla mücadele için somut, kuralcı fikirler sunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Karşıyaka 18 Mart 2021 14:35

    Uzun zamandır okunduğum en işe yarar, kaliteli haber...ana akım medya o bunu dedi bu bunu dedi laflarını haber versin....