E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYabancı satış baskısı momentum kaybetse devam ediyor---

Yabancı satış baskısı momentum kaybetse devam ediyor

Yabancı satış baskısı momentum kaybetse devam ediyor
30 Mart 2021 - 09:26 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST’in kısa vadede yurtdışı piyasalardan bağımsız olarak dalgalı seyrini devam ettirmesi bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde düşük momentumla da olsa tepki yükselişini devam ettirerek günü %0,75 artışla 1.392,57’den tamamladı. TL, DXY’deki güçlenme ve EM para birimlerindeki gerilemenin de etkisiyle değer kaybetmeye devam ederken negatif ayrışmasını sürdürdü. Sınırlı da olsa yükselişini sürdüren CDS’ler günü 469 seviyelerinden kapattı.

Yurtdışı borsalar karışık bir görünüm sergilerken Borsa İstanbul, bankacılık endeksindeki zayıf seyre rağmen günü tepki yükselişiyle kapattı. Yabancı satış baskısı momentum kaybetse devam ettiği gözlenen BIST’te tepki alımlarının güç kazanması için kurlardaki yükselişin sonlanarak geri çekilmelerin oluştuğunu ve özellikle de tahvil faizlerinde gerileme görülmesi gerekiyor. Aksi durumda BIST’te tepki yükselişlerinin satış fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz.

Kısa vadede ekonomi politikalarına ilişkin belirsizlik nedeniyle BIST’te ve TL varlıklarda oynaklığın bir süre daha devam etmesi beklenmektedir. Ancak güçlü satış baskısı sonrası kurlarda ve tahvil faizlerindeki gerileme yaşanması durumunda banka hisselerinin de desteğiyle tepki yükselişinin güç kazanması beklenir. Yabancı satışlarının durması da tepki alımı için yerli yatırımcılara cesaret verecektir. Yurtiçinde kabine değişikliğine ilişkin beklenti oluşurken ekonomi yönetiminde bir değişiklik olup olmayacağı piyasalar için odak noktası olacaktır. Bu beklentilere paralel BIST’in kısa vadede yurtdışı piyasalardan bağımsız olarak dalgalı seyrini devam ettirmesi beklenmektedir.

BIST kapanışına göre ABD ve DAX vadelileri alıcılı seyir izlerken, Asya borsalarında da alıcılı bir seyir var. Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması beklenirken, endekste gün içinde dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir.

İki hissede pay yapısı değişti

 

Merit Turizm ve Kütahya Porselen sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 30/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)