E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı, karar vermek için faiz kararını bekliyor---

Yabancı, karar vermek için faiz kararını bekliyor

Yabancı, karar vermek için faiz kararını bekliyor
19 Ağustos 2020 - 08:37 borsagundem.com

North Asset'ten Kisler, "TCMB'nin faiz kararı, TL varlıklara yatırım için seçenekler konusunda belirleyici olacak" açıklamasını yaptı

Türk varlıklarından sermaye çıkışının hızlandığı Mart ayından önce elindeki tüm Türk varlıklarını satan yatırımcılardan biri olan North Asset Management yöneticisi Peter Kisler, yarın yapılacak TCMB Para
Politikası Kurulu toplantısından gelecek kararları beklediklerini söyledi.

Bloomberg News'a konuşan Kisler, Türkiye'nin kurun daha da zayıflamasına izin mi vereceğinin, yoksa kuru savunmak için faizleri mi artıracağının cevap bekleyen soru olduğunu ifade etti.

"Eğer merkez bankası faizleri anlamlı şekilde yükseltir ve daha da a8rtırmak konusunda istekli olduğunu gösterir ise, bu Türk varlıklarını kesinlikle daha cazip hale getirir" diye konuşan Kisler, "Eğer faiz artırırlar ise, atacağımız ilk adım piyasa reaksiyonunu ve hükümetin buna tepkisine bakmak olacak. Ancak ben en azından lira için alım seçeneklerini değerlendirmeye başlarım" dedi.

Dolar gözünü Fed'e dikti

Yatırımcı Euro'ya mı kayıyor

Yabancılar Merkez'den ne bekliyor?

Merkez Bankası'ndan kritik sıkılaştırma hamlesi

Ekonomistler Merkez'den ne bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)