E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWalmart kar beklentisini düşürdü---

Walmart kar beklentisini düşürdü

Walmart kar beklentisini düşürdü
26 Temmuz 2022 - 08:00 borsagundem.com

Walmart, enflasyon sebebiyle mali yılının tamamına yönelik kar beklentilerini düşürdü.

Dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart, mali yılının tamamına yönelik kar beklentilerini düşürdü. Gıda enflasyonunun çift haneli ve ilk çeyreğin sonuna kıyasla daha yüksek seviyeye ulaştığına dikkati çekilen açıklamada, bu durumun müşterilerin genel ürün kategorilerindeki harcama yeteneğini etkilediği ve özellikle giyimde fazla stokları azaltmayı ve daha fazla indirim yapmayı gerektirdiği kaydedildi.

Açıklamada, şirketin stokları azaltma, fiyatları belirli tedarik zinciri maliyetlerini ve enflasyonu yansıtacak şekilde yönetme ve birikmiş nakliye konteynerleriyle ilişkili depolama maliyetlerini azaltma konusunda ilerleme sağladığı ifade edildi.

Şirketin ikinci çeyrekte hisse başına karının yüzde 8 ila 9 oranında düşmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, hisse başına karın yıl genelinde ise yüzde 11 ila 13 oranında düşeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Walmart Üst Yöneticisi Doug McMillon, "Artan gıda ve yakıt enflasyonu seviyeleri, müşterilerin harcama şeklini etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Walmart'ın hisse başına karı beklentinin altında kaldı

 

Walmart'tan Tesla'ya yangın davası

 

Walmart, TikTok'u almak için Microsoft ile ortak olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik26 Temmuz 2022 09:02

    Türkiye'de markete her gidişte farklı fiyatlarla karşılaştığımızdan, evdeki hesap çarşıya uymuyor.