E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te korkulan oldu: Ayı piyasası---

Wall Street'te korkulan oldu: Ayı piyasası

Wall Street'te korkulan oldu: Ayı piyasası
12 Mart 2020 - 09:01 borsagundem.com

Korona virüsün küreselleşmeye başlamasıyla ABD piyasalarının kıyılarında dolaşıyordu. Virüsün Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesinin ardından Wall Street ayı piyasasına girdi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİS

Çarşamba günü riskli varlıkların keskin düşüşüyle beraber Wall Street boğa piyasasının sonu geldi ve boğa piyasasına giriş yapıldı. Dow Jones endüstriyel endeksi on yıldan fazla süreden sonra ilk defa ayı piyasasına girdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün korona virüsü pandemi ilan etmesinin ardından düşüşler hız kazandı. ABD hisse senedi endeksi önceki yükselişlerine oranla %20’den daha fazla bir düşüş gösterdi.

ABD borsaları DSÖ'nün pandemi kararı ile sert düştü

Korona virüs en son açıklanan rakamlara göre 124 bin kişiye ulaştı ve 4.600 kişinin hayatına mâl oldu. Piyasalar pandeminin küresel tedarik zincirini kırmasından ve küresel ekonomiyi resesyona sürüklemesinden korkuyor.

Ayı piyasası en son yükselişe oranla %20’lik düşüş olarak tanımlanır. Wall Street hisseleri geçen ayın sonunda korona virüsün yayılması korkularıyla beraber fiyat düzeltme sürecine (fiyatlarda %10’luk geri çekilme) girmişti.

Bununla beraber virüs salgınına dünya genelindeki hükümetlerinin ve merkez bankaların alacakları önlemlerle ayı piyasasına girişin kısa ömürlü olacağına dair umutlar var. Tarihsel açıdan bakıldığında ise ayı piyasasının kırılması uzun bir süre alabiliyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ______,______12 Mart 2020 10:15

    insanların çoğu ne kadar aptal.ulan dow on senede 10 kat artmış bir on kat dahamı artacak.sonra faiz az diye bizim kerizlerde yüksekten yabancının mallarına kondular ve kıytırık hisse senetlerini 5-10 katladılar.sizler asıl borsamız nasıl düşecek onu görün yakında s 400 ler aktif hale gelince borsamızın durumunu düşünemiyorum.

  • hamdi12 Mart 2020 09:39

    Ne olmuş girmişse,tekrar yukarı çıkamaz mı yani.