E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’in resesyon tercihi Buffett hisseleri---

Wall Street’in resesyon tercihi Buffett hisseleri

Wall Street’in resesyon tercihi Buffett hisseleri
01 Mayıs 2023 - 12:36 borsagundem.com

ABD ekonomisi adım adım resesyona doğru ilerlerken yatırım çevreleri ise doğru strateji için Warren Buffett’a sığındı. Yapılan son bir ankete göre yatırımcılar resesyondan kârda çıkmak için efsane yatırımcıya güveniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel yatırımcılar ABD’de yaklaşmakta olan bir resesyondan dolayı endişe duyuyor ve resesyondan kârda çıkmanın yollarını arıyor. Bu süreçte bazı yatırım fikirleri de trend haline geldi. Bloomberg’ün haberine göre portföy savunma hisseleri, Japonya ve Warren Buffett bu trendlerin başında geliyor.

Markets Live Pulse anketine göre finans uzmanları ve perakende yatırımcılar Berkshire Hathaway hisselerinde önemli bir fiyat getirisi olacağını düşünüyor. Katılımcılar Buffett’ın yatırım firmasının piyasaların genelinden daha iyi performans göstereceğine yönelik bahse giriyor.

352 katılımcının yarısından fazlası şirketin önümüzdeki beş yıl içindeki getirilerinin S&P 500 Endeksi’ni geçeceğinden emin. Yatırımcı çevrelerindeki bu güven oyu hafta içerisinde gerçekleştirilecek Berkshire’ın yıllık hissedar toplantısı öncesinde geldi.

Anket katılımcıları, Buffett'ın efsanevi yatırım becerisine olan inancını koruyorlar. Ekonomistler ABD'nin gelecek yıl boyunca bir resesyona girme ihtimalini %65 olarak veriyorlar. Piyasa çevrelerine göreyse söz konusu dönem aynı zamanda Buffett’ın değer yatırımları disiplininin parlayacağı zaman.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel yatırımcılar için ileriye dönük getiriler çok daha önemli hale geldi. Geçtiğimiz yıldan bu yana politika faizlerini agresif bir şekilde artıran FED 3 Mayıs’ta faiz oranlarını mevcut döngüde son kez yükseltmek istiyor olabilir.

Anket katılımcıları gelecek aylarda portföy savunma hisselerinin teknoloji hisselerinden çok daha iyi performans göstereceğine inanıyor. Buffett’ın son zamanlarda fiyatı yükselen hisse senetlerinden uzak durması ve değerinin altındaki hisse senetlerini tercih edeceği öngörüsü de söz konusu beklentileri besliyor.

Hisse senetlerini değerinin altından satın alma fikri yatırımcıların %80’ine göre Berkshire’ın en önemli mirası olarak öne çıkacak. Firmanın hissedar mektupları son yıllarda alışılmışın dışında bir şekilde daha kısa yayınlanıyor. Buffett ve iş ortağı Charlie Munger’ın yaşları toplamı 190’ı geçiyor. Her iki yatırımcı için de en kritik soru emekliliklerinden sonra yerlerine kimin geçeceği.

Yatırımcılar holdingin hâlâ hisse senedi fiyatlarına yansıyan bir Buffett primi olduğuna inanıyor ve anket katılımcılarının neredeyse üçte ikisi bu prim sayesinde yatırım firmasının hisselerinin %10 yüksekten değerlendiğini belirtiyor. Tarihsel göstergelerse bu inancın yanlış olmadığı yönünde. Berkshire'ın hisseleri, milenyumun başından itibaren ilk çeyrekte yıllık %9,5 oranında bileşik bir getiri sağladı ve S&P'nin %6,5'lik getirisini gölgede bıraktı.

Berkshire’ın getirilerini artırmak isteyen Buffett kısa süre önce Japonya’yı ziyaret etti. Yatırımcılar, Japon hisse senetlerinin değer sunduğu konusunda Buffett ile hemfikir ve ankete katılanların %50'si ABD hisse senetlerinden daha iyi performans göstereceklerini söylüyor. Japon Hisse senetleri, S&P'deki %5,3 ile karşılaştırıldığında %5,8'lik bir potansiyel bilanço getirisi sunuyor. Ek olarak, ABD hisse senetleri faiz oranlarında en az bir artışla daha karşı karşıya kalabilir. Bu arada Japon hisse senetleri, ülkenin faiz getirilerinin kontrol altında olması sayesinde düşük borçlanma maliyetlerinin tadını çıkarıyor.

Bu haftaki toplantıda gündeme gelmesi muhtemel bir başka soru da Berkshire'ın dev nakit yığını hakkında. Geçen yıl 130 milyar dolar olarak belirtilen bu muazzam ‘savaş sandığı’ S&P 500’deki çoğu şirketi, hatta birden fazla şirketi, doğrudan nakitle satın almak için yeterli. S&P'nin ABD ekonomisinin büyüklüğüne göre hâlâ yüksek olan piyasa değeri, bu paranın büyüklükte kullanılmamasının bir nedeni olabilir. Buffett ve para yöneticileri bu oran ikna edici bir şekilde düşene kadar büyük yatırımlar yapmak konusunda isteksiz olabilirler.

Buffett’ın kendisi dahi Berkshire’ın muazzam büyüklüğünün şirketin hisse senedi performansına olumsuz yansıyabileceğini kabul ediyor. Ancak MLIV Pulse anketinde katılımcılar bu konuya çok fazla takılıyormuş gibi görünmüyor.

Buffett'ın şirketleri tarafından tutulan arasında en sevdikleri hisse sorulduğunda, yaklaşık% 30'u Coca-Cola’yı gösterdi. Ancak katılımcıların önemli bir kısmı seçimlerinin çoğunluğunun kendileri için sağlıklı olmadığını düşünüyor. Ancak MLIV Pulse katılımcıları şunu söylüyor gibi görünüyor: Bunca yıldan sonra Buffett ve Munger'in yatırım dehasına hâlâ inanıyoruz, ancak diyet ve yaşam tarzlarına çok fazla inanmıyoruz.

Küresel yatırımcılar FED’den ne bekliyor?

 

Buffett bankacılık krizini erken gördü

 

Buffett’ın ortağı açıkladı: Z kuşağı nasıl zengin olur?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yıldız02 Mayıs 2023 08:01

    Pekala ortada bir anomali yokmu şirketleri istenilen karları ve beklentileri karşılamazken yatırımcılara güven vermesi ilginç.