E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street korkmuyor---

Wall Street korkmuyor

Wall Street korkmuyor
15 Nisan 2020 - 09:50 borsagundem.com

Korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksindeki düşüş JPMorgan analistlerine göre piyasaları destekleyecek seviyelere geldi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase analistlerine göre hisse senetleri ve tahvillerdeki volatilite daha fazla türbülansa sebep olmak yerine piyasalardaki seyri yükseltebilecek seviyelere düştü.

Küresel çaptaki merkez bankaları ve hükümetler Kovid-19'un ekonomiye etkisini yumuşatmak için eşi görülmemiş bir teşvik paketi sunarken, fiyat dalgalanmaları da yavaşlıyor. JPMorgan stratejistlerinin Nikolaos Panigirtzoglou önderliğinde hazırladığı rapora göre bu durum finansman piyasalarındaki koşulları, piyasa likiditesini ve risk altındaki değerlere duyarlı yatırımcıların durumunu iyileştiriyor.

Panigirtzoglou raporda, “Mart ayında piyasaların ilerleyişindeki ve likiditedeki bozulmanın ardından bazı piyasalardaki likidite durumu finansal kriz döneminden daha kötü seviyelere geldi. Varlık sınıfları arasında likiditede anlamında iyileşmeye dair bazı belirsiz işaretler ortaya çıkıyor” ifadelerinde bulunarak volatilitedeki normalleşmenin bir ay önce yaşanan olumsuz geri bildirimleri tersine çevirebileceğini belirtti.

Risk paritesi fonlarında olumlu değişim

Korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksi mart ayının ortalarında 85’in üzerinde seyrederken salı gününü 50 günlük ortalama seviyeleri olan 40’ın aşağısında kapattı. JPMorgan, Mart ayı sonundan bu yana devam eden bu düşüşün mart ayında 90 milyar dolarlık seviyelerden satışı yapan tahvil, yaklaşık 30 milyar dolardan satış yapan hisse senedi ve 30 milyar dolar seviyelerinden satış yapan emtialarda risk paritesi fonlarının satışının yaklaşık yarısını tersine çevirdiğini söyledi.

Sermaye araştırmaları firması Sundial’ın başındaki isim Jason Goepfert’a göre volatilite endeksindeki 50 günlük seviyelerinin altına düşmesi normal şartlarda kısa dönemli düşüşlere sebep olurken uzun dönemde en kötüsünün geçtiği sinyalini veriyor.

ABD’de bilanço sezonu başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Buffet15 Nisan 2020 12:08

    Arkadaşlar biz korkalım.fed in makinası var dolar basıyor.Bizim yiyiciler var aman dikkatli olalım...

  • ZELİHA KARAKAŞLI15 Nisan 2020 12:05

    bu tür haberler eli milleti veriyorlar uyusturuyucu sonra malı kitliyorlar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Nisan 2020 10:05

    asıl biz korkmuyoruz.ekonomi kötü döviz ve altın yükseliyor, tek ucağı dahi uçmayan ve kritik şirketlerimiz ve kapalı şirketlerimizin hisse senetleri her gün tavan tavan yapıyor.