E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri günü karışık bir seyirle kapadı---

Wall Street endeksleri günü karışık bir seyirle kapadı

Wall Street endeksleri günü karışık bir seyirle kapadı
11 Aralık 2020 - 00:40 borsagundem.com

Kovid-19 vakalarındaki artış ve kötü gelen makroekonomik verilere karşılık destek paketi ile ilgili beklentilerin artması, karışık seyirde etkili oldu. S&P ve Dow ekside kapanırken Nasdaq pozitif ayrıştı

Yatırımcıların Kovid-19 vakaları, aşılar ve Kongre'den çıkacak destek paketine yoğunlaştığı Wall Street endeksleri Perşembe gününü karışık bir seyirle kapadı. 

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 5 Aralık ile biten haftada 853 bin seviyesine yükselerek beklentilerin üzerinde artış kaydetti. 

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), kasımda aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 1,2 artarak beklentileri geride bıraktı.

Kovid-19 vakalarındaki artış haberleri ve makroekonomik verilerin kötü gelmesi endekslerde erken zararlara yol açtı. 

MNUCHIN VE PELOSI'NİN AÇIKLAMASI

Ancak ilerleyen saatlerde Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler arasındaki görüşmelerde, destek paketi konusunda ilerleme sağlandığını açıklamasıyla endeksler erken zararlarının bir bölümünü telafi etti. 

Kovid-19 bulaşan kişi sayısının 16 milyona ulaştığı ülkede yatırımcıların dikkati ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) çevrildi. FDA'nın Pfizer-BioNTech aşısı için onay verip vermeyeceği endekslerin de yönünü belirleyecekti. Ancak toplantıda havanın iyi olduğu bilgileri ulaşsa da aşı için onay verildiği şeklinde bir haber Wall Street endeksleri kapanana kadar gelmedi. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi günü 69,55 puan veya %0,23 düşüşle 29,999.26 seviyesinde tamamladı. S&P 500 4,72 puan veya %0,13 kaybederek 3,668,10'a geriledi. Nasdaq ise 66,86 puan veya %0,54 artışla 12,405,81'e puana yükselerek günü kapadı. 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

ABD'de enflasyon beklentileri aştı

 

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Borsa İstanbul'da her gün yeni zirve

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)